Afbeelding
Foto:

Arsis bruist van initiatieven

BERGEN OP ZOOM - REGIO - De zomervakantie is voorbij en het bruist van allerlei kunstinitiatieven bij en vanuit sociëteit Arsis. Aangesloten kunstenaars nemen deel aan diverse exposities en manifestaties. 


Inmiddels is de Arsis organisatie ook bezig met de voorbereiding voor de volgende samenwerking met het Markiezenhof voor de M5 expositie met werken van het Rijksmuseum in april volgend jaar. Kunstenaars kunnen zich nog steeds opgeven als mogelijke deelnemer aan deze expositie.

Expositie met thema 'Water' van 3 t/m 26 september 2021, georganiseerd door FoBoz op diverse locaties en met in Galerie Arsis professionals Joel Tjintjelaar, Louis Sauter, Frank van Es en Rem van den Bosch.

Fotoclubs die meedoen zijn: Fotogroep Nadir; FixedFocus; Click’et; 4Zoom; Leerlingen Albert Joosen en Fotoclub Brabantse Wal. Speciale aandacht voor de bij Arsis aangesloten kunstenaar Corine Heijmans die exposeert echter in Gallery Lukisan. 

Op 11 en 12 september 2021 in Gebouw-D, Cort Heyligers Kazerne de expositie Geraakt. Zeven kunstenaars zullen in de expositie "Geraakt" hun werk tonen. Na jaren van leegstand gaat het voormalige kazernegebouw getransformeerd worden naar appartementen. 

Enkele van de kunstenaars die via Arsis gaan exposeren hebben een band met het gebouw: zij hadden er in het verleden een atelier. De locatie krijgt daardoor een eigen sfeer en betekenis. De expositie is samengesteld met werken die een verbinding aangaan met de plek.

De deelnemende kunstenaars zijn: Hendrik Boot, Irene Weug, Corine Heijmans, Addy van Kempen, Carla Stouthart, Irene Weug en Peet Bakx en Janine Chedd.