Beker voor Grenswachters jeugd bij Zuidwesthoek-Cup.
Beker voor Grenswachters jeugd bij Zuidwesthoek-Cup. Foto:

Zuidwesthoek Cup opent seizoen voor de jeugd sportief

WOENSDRECHT – Voor het tweede achtereenvolgende jaar ging de jeugd van de vijf Woensdrechtse verenigingen de onderlinge strijd met elkaar aan. Op eveneens een handvol verschillende sportparken stond in alle leeftijdscategorieën de inzet van de Zuidwesthoek Cup centraal. Na vele sportieve ontmoetingen werd de balans opgemaakt en de nieuwe kampioenen gehuldigd!


Toernooidirecteur en initiatiefnemer van het evenement Leon Jansen zag met tevredenheid hoe op zaterdag 4 september de voetbaldag in Huijbergen werd afgetrapt. In de leeftijdscategorie JO7/8 won METO al haar vier wedstrijden en werd terecht winnaar, als tweede eindigde Grenswachters. Op hetzelfde sportpark verwees de Putse JO9 echter METO naar het zilver!

Gelijktijdig fungeerde de thuisbasis van ODIO in Ossendrecht als het decor waarop zowel de JO10 alsook de JO11-JO12 acteerde. Bij de jongste categorie liet Grenswachters er geen twijfel over bestaan en verwees in een onderling treffen METO met 5-0 naar een tweede plaats. Bij de elf en twaalfjarigen won METO JO12 op haart beurt al haar duels en pakte derhalve terecht de cup voor Vivoo JO11. 

Op Sportpark De Fortuin ruimbaan voor de aanstormende jeugd van JO13 en JO14. Bij de dertienjarigen beschikt men in Putte over een ijzersterke lichting. Grenswachters won onder meer ruim van ODIO (6-0) en versloeg in een rechtstreeks duel om de cup METO. Een jaar ouder een strijd met drie waarin ODIO het haalde voor WVV’67 en METO.

Aan de Huijbergseweg in Hoogerheide tekende WVV’67 JO16 voor de dagzege in de groep JO15-16. De cup ging mee naar Woensdrecht door een minieme overwinning (2-1) op medeconcurrent METO JO15.

Het slotakkoord was op De Buizerd in Putte voor de aanstaande selectiespelers in de leeftijdscategorie JO17-18. Na de groepsfase prijkte de succesvolle krachtenbundeling ODIO/Vivoo JO18 bovenaan de ranglijst en mocht het in de finale opnemen tegen runner-up METO JO17-1. De combinatie won met 2-1. In de troostfinale regende het in een aantrekkelijk duel doelpunten. Gastheer Grenswachters JO17 hield METO JO17-2 met 4-3 van het podium!

Meto-kanjers met Cup
 WVV'67 toppers in spe.
 Odio-Grenswachters jeugd.
 Vivoo-Grenswachters jeugd.
Ook Meto in de prijzen.
Grenswachters jeugd