Fotoclub Kalmthout
Fotoclub Kalmthout Foto:

Kalmthoutse fotokring terug actief

ZUIDWESTHOEK - REGIO - De Kalmthoutse fotokring vzw, nog steeds de grootste van Vlaanderen, is eigenlijk ook tijdens de coronapandemie altijd actief geweest. Spijtig genoeg konden de leden toen niet samenkomen maar via de digitale wereld werd contact gehouden. 


Er werden digitaal voordrachten gegeven, mensen konden beelden digitaal doorsturen ter bespreking, foto-opdrachten werden gegeven. Ook maakten de leden filmpjes van de nabije omgeving die dan werden verdeeld over de verzorgingstehuizen van Kalmthout en Essen zodat de bewoners, die opgesloten zaten, toch een blik naar buiten kregen. 

Nu de regels weer versoepelen is samenkomen terug mogelijk en hier is al door talrijke mensen gebruik van gemaakt. Ook cursussen kunnen weer doorgaan en met ‘Digitaal leren fotograferen’ wordt hieraan de start gegeven. 

Dit is een cursus die loopt over 10 weken en welke start op donderdag 10 september. de bijeenkomsten zijn steeds van 19.30 tot 22.00 uur. Alle info hierover is te vinden op de site van de fotokring www.kalmthoutsefotokring.com. 

Eind oktober is er ook weer hun clubtentoonstelling met als thema ‘Vintage’ in Gitok te Kalmthout. Ook hierover kan je alle info vinden op deze site. Nieuwe fotoliefhebbers zijn altijd welkom.

Interesse in onze fotokring

Contacteer ons via een van onze leden of neem contact op met de voorzitter: swa.van.oevelen@skynet.be.