Afbeelding
Foto:

Bosatelier ’t Wasven

HALSTEREN - Het is deze maand 5 jaar geleden dat ’t Wasven (toen nog als zorgboerderij) haar deuren opende om dagopvang te bieden aan mensen met dementie, mensen met psychische problemen of met een niet-aangeboren hersenafwijking. Inmiddels is de naam veranderd in Bosatelier ’t Wasven, wordt er later dit jaar een geheel gerenoveerde en verbouwde ruimte in gebruik genomen en is ook sprake van verbreding van de doelgroep.

Lia Donkers, eigenaresse van Bosatelier ’t Wasven, licht de ontwikkelingen toe: "Het grootste gedeelte van onze cliënten bestaat uit mensen met een lichte en beginnende vorm van dementie. Vaak zijn dat mensen van 70 jaar of ouder. Maar steeds vaker zien we dat ook jongere mensen te maken krijgen met dementie. Zij zijn bijna altijd nog actief en zoeken naar een vorm van dagbesteding die voldoende uitdaging biedt. Als Bosatelier ’t Wasven spelen we daarop in. Wij wandelen veel en hebben de beschikking over een duo-fiets, maar ook creatieve activiteiten nemen een belangrijke plaats in bij ons. We knutselen, doen aan houtbewerking, bakken keramiek, schilderen etc. Dat is ook de reden dat we onze naam hebben gewijzigd in Bosatelier ’t Wasven. En niet alleen het woord atelier past goed bij ons, maar ook het woord bos. In het najaar betrekken we een nieuwe ruimte op Landgoed Vrederust. We hebben de oude brandweerkazerne op dit bosrijke terrein aangekocht en dat pand wordt op dit moment geheel verbouwd, uitgebreid en gerenoveerd. Als deze ruimte straks klaar is, hebben we nog meer ruimte voor onze creatieve activiteiten. We kunnen dan ook beeldhouwen in steen en door de grote keuken die centraal in de ruimte komt te staan, kunnen we ook samen met onze cliënten dagelijks een warme maaltijd voorbereiden. Zo is er voor elk wat wils."

Op donderdag 21 september vindt in het oude stadhuis van Bergen op Zoom van 13.00 tot 16.30 uur een expositie plaats van kunstwerken die zijn vervaardigd door cliënten (met dementie) en/of hun mantelzorgers en ook daaraan leveren de cliënten van ’t Wasven een bijdrage.

"Als u belangstelling heeft om nader kennis te maken met onze activiteiten en met ons team, dan kunt u contact opnemen met Lia Donkers of Miron Spit op 06 -1096 6210 of via info@wasvenhalsteren.nl. Uiteraard kunnen wij u ook informeren over de aanmeldingsprocedure."