Ingrid en Fon Borremans.
Ingrid en Fon Borremans. Foto: Dennis van Loenhout

Vrolijk najaar bij Borremans

HOOGERHEIDE – Het afgelopen jaar was in veel opzichten somber, maar dat geldt allerminst voor de najaarscollectie bij Borremans Schoenmode. Die is kleurrijk, verrassend en brengt de vrolijkheid die iedereen wel kan gebruiken.


Eindelijk voelt Bart Borremans zich weer een normale winkelier. Ook in de lockdown wist hij zijn familiebedrijf draaiende te houden door winkelen op afspraak, een gezonde webshop en een meer dan trouwe klantenkring. Maar er gaat niks boven die klanten ouderwets ontvangen in de winkel, ze adviseren en ze naar huis sturen met schoenen waar ze blij van worden. “Toen we in mei weer open mochten zag je de klanten toestromen”, zegt hij, “ze waren als koeien die na een lange winter eindelijk weer de wei in mochten. Eerlijk is eerlijk: zo voelde het voor ons ook.”

Ook modehuizen en de leveranciers van Borremans Schoenmode voelen dat er een grote behoefte is aan vrolijkheid. Die komt dan ook overduidelijk terug in de collectie van dit najaar: “Normaal is de najaarscollectie ingetogen, zelfs een beetje somber”, zegt Bart. “Dit jaar is dat heel anders. Je ziet beweging, kleur en vrolijkheid. Zo vrolijk was het najaar nog nooit.”


Mooie mix

Om extra verrassend te zijn zorgt Borremans Schoenmode altijd voor een natuurlijke verversing in het merkenpakket. Nieuw voor dit seizoen zijn Copenhagen Studios, Scotch & Soda en Dsquared2. "Allemaal mooie merken die iets toevoegen aan wat klanten van ons gewend zijn”, zegt Bart. "Zo blijft het leuk om bij ons te winkelen. Ik ben ook heel blij dat de volledige winkelstraat in Hoogerheide intact is gebleven en dat we hier een mooie mix hebben van boetieks en winkelketens. Dat versterkt het dorp, en ons mooie winkelhart stemt positief voor de toekomst van ons bedrijf, dat mijn ouders zo goed hebben opgezet.”