Afbeelding
Foto: Pascal Brugman

ZUIDWESTHOEK - Woensdag 1 september vormde de Brabantse Wal een groot onderdeel van het parcours bij de Beneluxtour. Maar liefst 19 UCI World Tour ploegen deden hieraan mee, een bekend deelnemersveld werd er dan ook verwacht.

Omstreeks half elf vertrok de grote wielercaravaan met alle deelnemers, auto's, motoren en onderdelen vanuit Essen richting de Nederlandse grens. Uiteindelijk kwamen ze in Hoogerheide aan en reden nog 3 rondes van 29,4 km op de Brabantse Wal. Al vroeg in de race ging Taco van der Hoorn ervandoor met Mathias Norsgaard, Luke Durbridge, Samuel Battistella en Thimo Willems. Vanaf de rotonde bij de Raadhuisstraat werd het dan ook een mooie eindsprint tussen deze vijf renners. Taco van der Hoorn won deze derde etappe van de Beneluxtour. Wilco Kelderman had iets minder geluk en viel hard in de laatste vier kilometer.

Afbeelding
De finish
Afbeelding
Vlaggen van het Brabantse Wal Festival dat eigenlijk zou plaatsvinden op het terrein aan de Scheldeweg op de dag van de finish van de Beneluxtour in Hoogerheide. Het evenement kon niet doorgaan vanwege corona-maatregelen vanuit de overheid.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding