Dorpsraad Halsteren vergadert

HALSTEREN - Dorpsraad Halsteren komt donderdag 2 september bijeen voor een ledenvergadering in ontmoetingscentrum de Wittenhorst. Het openbare gedeelte van de bijeenkomst begint om 20.00 uur, aansluitend aan de bestuursvergadering.  


Eén van de onderwerpen die aan de orde zullen komen is het uitbreiden van industriegebied Theodorushaven. 


Beeldvormende bijeenkomst

Dorpsraad Halsteren hierover: 'Voor zover nu kan worden bekeken is een meerderheid van de raad voor. Dit gebeurt dan in de Auvergnepolder. Verzet blijft natuurlijk mogelijk; naar alle waarschijnlijkheid trek je als burger toch aan het kortste eindje. De dorpsraad zou daarom het liefst tot een compromis komen tussen burgers en overheid. Een deel van de polder beschikbaar maken voor industrie en door middel van een verplaatste groene wal dit zoveel als mogelijk onzichtbaar maken voor omwonenden. Bewoners hebben zich al uit kunnen spreken over hun voorkeur. In oktober wil Dorpsraad Halsteren een beeldvormende bijeenkomst organiseren.'

Verder zal er in de bijeenkomst gesproken worden over snelheid, geluidsoverlast en dergelijke op uitvalswegen, onder andere op de Steenbergseweg; uitstoot van benzeen naar aanleiding van een brief van raadslid Reinoud Krijnen. Ook staat 'geluidsoverlast' van het carillon (elke 15 minuten) in Halsteren op de agenda. Hierover is Dorpsraad Halsteren namelijk ook benaderd.