Fysiotherapie in praktijk Dierfysio Nienke.
Fysiotherapie in praktijk Dierfysio Nienke. Foto:

Naast fysiotherapie nu ook hydrotherapie voor dieren

REGIO – “Ik zie nog veel verbaasde blikken als ik vertel dat ik als dierenfysiotherapeut werk. Iedereen kent de voordelen van fysiotherapie bij mensen. Dat fysiotherapie ook heel goed toepasbaar is bij dieren, is echter nog wat minder bekend.”

Mijn naam is Nienke Nederlof, ik ben humaan fysiotherapeut en heb me daarna gespecialiseerd als dierenfysiotherapeut. In 2020 heb ik mijn praktijk “Dierfysio Nienke” geopend, ik behandel zowel honden als paarden. Paarden worden bij de klant aan huis behandeld met fysiotherapie en dry needling. Honden komen voor fysiotherapie en hydrotherapie naar de praktijk aan de Zoomvlietweg 14 in Heerle. 

Dieren met bewegingsproblemen worden door de dierenarts doorgestuurd, maar steeds meer eigenaren nemen zelf contact op als hun dier moeilijker gaat bewegen, pijn lijkt te hebben of minder gaat presteren. Denk bij honden onder andere aan operaties, ouderdomsklachten, manken, rugpijn, ED/HD, spondylose, kruisbandletsel, hernia, et cetera. Denk bij paarden onder meer aan rugpijn, moeite met stelling/buiging, problemen met aanleuning, moeite met overgangen.
Het is ook mogelijk een afspraak te maken voor een check-up, als blessurepreventie of om de conditie voor het wedstrijdseizoen te bepalen.

Sinds augustus bied ik ook hydrotherapie voor honden aan met behulp van een aquatrainer. Dit is een roestvrijstalen bak met daarin een loopband. Door de bak deels te vullen met water, wordt de hond gewichtlozer waardoor de gewrichten minder worden belast. De weerstand van het water zorgt voor snellere spieropbouw, waarbij tegelijk ook de balans en coördinatie worden getraind. Hydrotherapie kan bij veel aandoeningen effectief worden toegepast, bijvoorbeeld revalidatie na een operatie, gewrichtsproblemen, verlammingen, balans- en/of evenwichtsproblemen, et cetera.


Benieuwd of een dierenfysiotherapeut iets voor uw dier kan betekenen of wilt u meer informatie? Dierfysio Nienke is bereikbaar op 06-48619612 of via www.dierfysio-nienke.nl

Een behandeling dierfysiotherapie: hond Bailey loopt in de aquatrainer.