Afbeelding
Foto:

Dierenarts versterkt Intratuin

HALSTEREN – Een uitgebreide dierenafdeling heeft Intratuin Halsteren al jaren. Toch was er nog ruimte voor verbetering, dus slaat Intratuin de handen ineen met Dierenkliniek Bergse Heide. Op 1 september opent die haar tweede vestiging, in het hart van Intratuin Halsteren.


Een beetje verbaasd waren dierenartsen Lonneke de Graaf en Sandy van Eekeren wel, toen Intratuin vroeg of ze interesse hadden om een praktijk te openen in het Halsterse groenwarenhuis. Het duurde echter niet lang voor ze de voordelen zagen: “We waren aanvankelijk mobiele paardenartsen, maar omdat de vraag naar dierenartsen voor gezelschapsdieren enorm toenam, openden we een jaar geleden onze vestiging aan de Bergsebaan in Bergen op Zoom. Sindsdien heeft die groei zich alleen maar voortgezet. Toen Intratuin zich bij ons meldde met de vraag of we een praktijk wilden openen in de winkel, zagen we de kansen die dat biedt. Intratuin heeft al een prachtige dierenafdeling, met deskundige medewerkers en een grote klantenkring. Door die klanten tijdens het winkelen toegang te geven tot een dierenarts doet Intratuin iets bijzonders voor haar klanten en voor ons is het een kans om onze zorg nog laagdrempeliger en toegankelijker te maken. Bovendien staan wij net als Intratuin voor persoonlijke aandacht, hoge kwaliteit en veel service. Voor huisdieren van Intratuin-klanten is dat alleen maar gunstig!”


Binnenlopen

De praktijk van Dierenkliniek Bergse Heide in Intratuin Halsteren is alleen op zondag gesloten en wordt altijd bemand door een paraveterinair, een hoogopgeleide assistent, die de meeste vragen over de gezondheid van huisdieren kan beantwoorden. "Lukt dat niet, dan kan er in veel gevallen even worden gewacht op de dierenarts, of een afspraak worden gemaakt”, zegt Lonneke. "Even binnenlopen en de geruststelling krijgen dat dat pukkeltje van je hond onschuldig is en geen tumor, kan veel betekenen. We kunnen ter plekke een bloedonderzoek uitvoeren, waarmee we veel problemen - bijvoorbeeld voor oudere dieren - op tijd kunnen opsporen. Met deze nieuwe vestiging willen we laten zien dat een dierenarts heel laagdrempelig kan zijn en dat een klein advies van grote waarde kan zijn, zonder dat je als baasje met een enorme rekening zit. Winkelen bij Intratuin was al leuk, maar wij denken iets moois te kunnen toevoegen aan die ervaring.”