Afbeelding
Foto:

Hòbby is uit de hand gelopen hobby

HOOGERHEIDE – Als je hobby uitmondt in een winkel, dan kun je wel spreken van een uit de hand gelopen hobby. Schoonzussen Carola Wiltink en Manon Gerritsen hopen Hoogerheide weer een stukje vrolijker te maken met Hòbby, hun winkel die op 19 augustus zijn deuren opende.

Ze waren er samen razendsnel over uit. Toen schoonzussen Manon Gerritsen en Carola Wiltink de kans kregen om het ideale winkelpand aan de Raadhuisstraat in Hoogerheide te betrekken, dachten ze niet lang na en namen ze de sprong. Met het creatieve talent van Carola en de jarenlange verkoopervaring van Manon weten ze zeker dat ze van Hòbby een succes kunnen maken.

De hobby in Hòbby is die van Carola Wiltink. Al jarenlang maakt ze de mooiste bloemstukken van kunstbloemen. Hoe meer ze maakt, hoe beperkter de ruimte thuis wordt. “En”, vertelt Manon, “Carola’s bloemstukken hebben al heel veel mensen blij gemaakt, op feestdagen, bij huwelijken en bij overlijdens. Door van haar hobby een winkel te maken willen we dat gevoel met anderen delen.”


Levensduur

Hòbby werkt uitsluitend met kunstbloemen, en dat is niet voor niks, vertelt Manon: “We willen de bloemisten in het dorp niet in het vaarwater zitten, en kunstbloemen bieden we een totaal ander product. Kunstbloemen zijn wat duurder, maar de levensduur is ook veel langer. Bovendien hoef je er geen groene vingers voor te hebben. Zelf heb ik die niet, en ik weet hoe moeilijk het is om planten en bloemen goed te houden. Met kunstbloemen heb je dat probleem niet.” 

Hòbby maakt huwelijksboeketten, rouwwerk, luiertaarten, decoratieve bloemstukken en geschenken. “Bij ons kun je dingen kopen, maar we gaan ook graag met jouw idee aan de slag”, zegt Manon. “Bovendien bieden we leuke 'kadobonnen' aan. En hoewel we met kunstbloemen werken, proberen we altijd de invloed van de seizoenen of komende feestdagen mee te nemen in ons werk. Bij ons vind je iets voor elke tijd van het jaar en voor elk budget!”

Openingstijden

Op 19 augustus opende Hòbby haar deuren aan de Raadhuisstraat 67a in Hoogerheide. Hòbby is elke woensdag geopend van 10.00 uur tot 12.00 uur, en van donderdag tot en met zaterdag tussen 10.00 uur en 17.00 uur.

Afbeelding