Afbeelding

Deze week Jeugdland in de oertijd

HOOGERHEIDE - Jeugdland Hoogerheide staat van 23 tot en met 27 augustus in het teken van 'de oertijd'. De organiserende Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Woensdrecht is blij dat Jeugdland dit jaar door kan gaan en dat er zich maar liefst 299 kinderen en 97 vrijwilligers hebben ingeschreven.

'Vorig jaar hebben we vanwege de toen geldende Corona-maatregelen Jeugdland op drie locaties gedraaid. Hoewel de situatie inmiddels veranderd is, zijn er ook dit jaar maatregelen waar we rekening mee moeten houden. We hebben als bestuur bekeken op welke manier Jeugdland dit jaar op de meest veilige manier georganiseerd kan worden. We zijn daarbij tot de conclusie gekomen dat dit het best op drie locaties kan, net als in 2020.

Voor de groepen blauw ofwel groep 2 en 3 van de basisschool en lichtblauw, groep 1 van de basisschool is dat scoutingterrein Kooiduin. Voor de kinderen in categorie rood uit groep 4 en 5 van de basisschool speelt Jeugdland zich af sportpark METO en voor categorie groen uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool op het sportpark van WVV in Woensdrecht. 

We zijn met veel vrijwilligers tijdens Jeugdland. Als we alle kleuren op Kooiduin laten komen, is het niet altijd mogelijk dat vrijwilligers van 18 jaar of ouder 1,5 meter afstand van elkaar houden. Ook zouden kinderen dan meer met elkaar in contact komen, bijvoorbeeld tijdens de busritten. Als er dan een kind positief getest wordt, betekent dit dat er veel kinderen in quarantaine moeten. SJJW bedankt de voetbalverenigingen METO en WVV'67 voor het ter beschikking stellen van hun sportpark.

De tijdsplanning van de dagen is gewijzigd. Omdat er geen bussen rijden, werken we met halve uurtjes waarbinnen kinderen gebracht en opgehaald kunnen worden. De tijdsplanning ziet er als volgt uit: Brengen van kinderen: 's ochtends tussen 09:00 en 09:30 uur; ophalen van kinderen: 's middags tussen 15:30 en 16:00 uur. Let op: op vrijdag kunnen kinderen opgehaald worden tussen 13:30 en 14:30 uur. Tijdens de halve uurtjes worden er wel spelletjes gedaan, maar het echte programma begint om 9:30 uur en eindigt om 15:30 uur. Kinderen hoeven op deze manier nooit iets te missen. De kinderen van lichtblauw zijn zoals gewoonlijk welkom op maandag, woensdag en vrijdag.'