Afbeelding
Foto:

Halsterse sushi is de beste sushi

HALSTEREN – Misschien wel het meest bijzondere gerecht dat de Japanse keuken voortbrengt kun je vanaf nu in Halsteren proeven. De Huiskamer van Halsteren serveert de beste sushi die je maar kunt wensen: mooi, gezond, gevarieerd, zo vers als mogelijk en ook nog met een – tijdelijke – korting. De beste tijd om sushi te leren kennen is nu.

De Huiskamer van Halsteren heeft al sinds de opening in 2019 maar één doel: het Vogelenzangplein laten bruisen. Ondernemersfamilie Zhao verstaat haar vak: de beslissing om voortaan sushi te serveren in de Huiskamer van Halsteren blijkt een schot in de roos. Sushi blijkt betoverend, en dat is niet voor niks.

Sushi is een Japans gerecht, dat al vele eeuwen wordt gegeten in Zuidoost-Azië. De oorsprong van sushi ligt in een methode die in de oudheid werd gebruikt om vis te conserveren, door het op te slaan in rijst. Toen bleek dat rijst en rauwe vis een perfecte combinatie vormden was sushi geboren, een gerecht dat in de eeuwen daarna zou uitgroeien tot een gerecht dat in de 21e eeuw een heuse cultstatus zou verwerven. De Huiskamer van Halsteren zorgt nu dat ook de Zuidwesthoek kennis kan maken met de best bewaarde geheimen van sushi. Goede sushi is een lust voor het oog: de combinatie van ingrediënten vormt een kleurrijk geheel dat – wanneer ze op de juiste manier worden gepresenteerd – een waar kunstwerkje op een bord vormt. De ervaren chef van de Huiskamer van Halsteren weet hoe je het beste uit de ingrediënten haalt.


Verfrissend en gezond

De keuze op de sushikaart van de Huiskamer van Halsteren is enorm. Een eenvoudige Nigiri – een kleine portie vis met rijst – wordt met evenveel zorg bereid als de grotere Uramaki’s, flinke porties met allerlei verfijnde ingrediënten, van gefrituurde garnalen tot paling en Japanse tofu. Het mooie van zo’n uitgebreide kaart is dat er voor elk moment van elke dag een geschikte sushi is, want op warme dagen is een koude sushi met rauwe vis heerlijk verfrissend. Bovendien is sushi gezond: de combinatie van rauwe vis met groenten vormt een bron van broodnodige eiwitten, Omega 3-vetzuren en vitamines.


Kennismaken met korting

De Huiskamer van Halsteren serveert zijn sushi elke dag vanaf 11.00 uur. Binnen, op het terras, maar afhalen kan ook. Poke Bowls en menuboxen stillen de grote trek, en zijn een bijzondere toevoeging voor feestjes.
Omdat de familie Zhao heel Halsteren de kans wil geven om kennis te maken met de beste sushi van de regio geldt er voorlopig een korting van 30% op alle gerechten, met uitzondering van menuboxen. Maar – zo weet de familie Zhao – ook zonder die korting is Halsterse sushi de beste sushi. Dat weet binnenkort iedereen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding