Wouter Troost
Wouter Troost Foto: Dennis van Loenhout

“Leden hebben het verschil gemaakt”

HOOGERHEIDE – Op 1 januari werd Wouter Troost de nieuwe eigenaar van Anytime Fitness in Hoogerheide. Daarmee zette Troost zijn eerste stappen als ondernemer midden in de lockdown. Een loodzware tijd, maar dankzij de leden van Anytime Fitness kreeg die een onvergetelijk gouden randje. Troost is zijn klanten eeuwig dankbaar.

Op maandag 14 december 2020 kondigde premier Mark Rutte op televisie aan dat Nederland tot zeker 19 januari 2021 in lockdown zou gaan. Dat Wouter Troost op 1 januari van dit jaar de Hoogerheidese vestiging van Anytime Fitness zou overnemen van ondernemer Pim Bruins was toen al lang in kannen en kruiken. “Al sinds mijn zestiende ben ik gefascineerd door fitness. Op 1 januari kreeg ik de sleutel”, zegt Wouter, “ik stapte binnen in een lege sportschool. Het enige dat ik kon doen was mails beantwoorden, van mensen die massaal hun abonnement wilden stopzetten.” 

Troost vertelt het met een diepe zucht. Wat een mooi moment had moeten zijn werd de start van een moeilijke, uitzichtloze periode. De lockdown werd keer op keer verlengd, tot de sportscholen in maart van dit jaar eindelijk weer buiten groepslessen mochten geven, en ze in mei weer klanten binnen mochten ontvangen. “We waren als een kind zo blij”, zegt Wouter.

Tijdens de lockdown hield Troost zijn team zo veel mogelijk aan het werk met onderhoudswerkzaamheden aan de sportschool, zodat die in nieuwstaat verkeerde als het groene licht zou komen om open te gaan. “Gelukkig heb ik het hele team aan boord kunnen houden”, zegt Wouter, “toen we in mei weer open mochten stond het hele team me bij de deur op te wachten met slingers en ballonnen. Toen voelden we ons voor het eerst weer sportschool.” 

Sindsdien gaan Wouter Troost en zijn team met volle kracht vooruit, en doen ze alles om Anytime Fitness – en haar sporters – welverdiende, nieuwe energie te geven. “Onze visie kun je in één woord samenvatten: aandacht”, zegt Wouter, “nieuwe leden krijgen een gezondheidscheck, een zorgvuldig opgesteld trainingsschema dat ze bij hun eerste bezoek doorlopen met een personal trainer aan hun zijde, zodat alles goed gaat. We hebben onze groepslessen verbeterd en leuker gemaakt. We zijn allemaal positief en gemotiveerd, en we merken dat onze leden dat omarmen. Iedereen heeft de sportschool gemist. Sport is belangrijk, het houdt je weerbaar en vitaal en het sociale aspect is geweldig. Sporten motiveert en sporters motiveren elkaar.”

Hoezeer sporters elkaar motiveren, en hoe begaan ze met elkaar zijn, is een gouden randje uit de lockdown dat Wouter Troost voor altijd bij zich draagt. "De steun die ik ontving van onze leden is niet te beschrijven. Ik heb zo ontzettend veel lieve en leuke berichten gehad, die hebben me er echt doorheen gesleept. Ik heb begrip voor mensen die hun abonnement opzegden, maar de mensen die dat níet deden hebben Anytime Fitness er doorheen geholpen. Dankzij hen bestaat de club nog, voor hen willen we de beste sportschool worden die we maar kunnen zijn. Zij hebben het verschil gemaakt.”