Orjan en Job missen de Rode Schouw een beetje.
Orjan en Job missen de Rode Schouw een beetje. Foto: Dennis van Loenhout

“We missen de Rode Schouw wel een beetje”

HALSTEREN – In het skatepark aan de Langstraat halen ze op hun kleine stuntstep de meest ingewikkelde capriolen uit. Het is duidelijk, de vrienden Job van den Wall Bake en Orjan Goossen hebben vakantie. Maar dat ze binnenkort weer naar school moeten, dat deert hen niks.

Voor Orjan Goossen (12) is de middelbare school niet nieuw meer, hij begint aan zijn tweede jaar op het Roncalli in Bergen op Zoom: “Het Roncalli is een gezellige school. De meeste vakken vind ik ook leuk. Gym het meeste, maar wiskunde, aardrijkskunde en Engels ook. Alleen Frans vind ik niet leuk, dat is best moeilijk en het is vooral heel veel leerwerk. Gelukkig heb ik een leuke klas.”


Juvenaat

Of hij een leuke klas heeft weet Job van den Wall Bake (12) nog niet. Hij begint na de vakantie op het Juvenaat, en daar heeft hij veel zin in: “Ik ga met drie vrienden naar het Juvenaat, dus dat komt wel goed”, klinkt het vol vertrouwen. Toch geeft Job toe dat hij zijn vorige school – de Rode Schouw in Halsteren – wel zal missen. 

Orjan herkent dat, want hij zat vroeger ook op de Rode Schouw. “Groep 8 was daar echt leuk”, zeggen de vrienden, “meneer Robin is de beste docent die er is. Die missen we zeker wel.”


Varen

Voor Orjan en Job resteert er nog een beetje vakantie, waar ze het beste van gaan maken. Job heeft er al een tenniskamp van HTV opzitten, en hij ging met zijn familie een week varen in Sneek. 

Dat Orjan daar vlakbij zat – in Makkum om precies te zijn – hoorde hij pas toen ze allebei weer terug in Halsteren waren. “Elkaar daar tegenkomen was ook wel leuk geweest”, lachen ze. 


Vriendschappen

Gelukkig zien ze elkaar vaak genoeg. Hun stuntsteps hebben ze een tijdje niet gebruikt, dus ze hebben genoeg te oefenen. En ondertussen kunnen ze ervaringen uitwisselen over hun scholen, en terugdenken aan die mooie tijd op de Rode Schouw. Daar zijn al heel veel Halsterse vriendschappen geboren.




“Groep 8 was daar echt leuk, meneer Robin is de beste docent die er is en we missen hem zeker wel"