Orgelbespelingen Gertrudis

Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - In het muziekaanbod van de Gertrudis Cultuurstichting (GCS) zijn er in de Gertrudiskerk van Bergen op Zoom op de zaterdagen 28 augustus en 4 september telkens om 13.00 uur orgelbespelingen, zogenaamde “Wandelconcerten”.

Bezoekers kunnen naar believen het hele concert of een deel ervan beluisteren. De geldende veiligheidsnormen met betrekking tot de coronapandemie worden daarbij gerespecteerd. Men kan zittend de muziek beluisteren, maar ook “wandelend” kan men dat doen terwijl men de kerk bezichtigt of de rijke inventaris van de kerk nader bekijkt. De tentoonstelling met als titel “24 Bergse Vromen” wordt bovendien bijzonder aanbevolen.

Na de jonge organist Martijn Pieterman vorige week is op zaterdag 28 augustus de beurt aan Vincent de Ridder (1997) uit Arnemuiden, vergevorderd orgelstudent aan eveneens het Rotterdamse Conservatorium. Hij speelt o.a. een improvisatie en werken van Bach en Boëllmann. Vincent geeft al regelmatig orgelconcerten en hij is als organist aan enkele kerken op Walcheren verbonden.


Janno den Engelsman

De serie muziek op zaterdagmiddag wordt op 4 september afgesloten door Janno den Engelsman. Hij is titulair-organist van de Gertrudiskerk sinds 2010 en daarnaast tevens beiaardier in Zierikzee, Bergen op Zoom en Middelburg. Deze middag speelt hij orgelmuziek van onder anderen Buxtehude, Boëly en Widor.

De gebruikte kerkingang is de "toeristische”, namelijk die onder de toren aan de zijde van de Grote Markt. De entree is gratis, een vrijwillige bijdrage in de onkosten is van harte welkom.