Agnes Withagen in haar praktijk met een cliënt.
Agnes Withagen in haar praktijk met een cliënt. Foto: Dennis van Loenhout

Begeleiding naar gezond gewicht en leefstijl

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Vraag je jezelf ook weleens af waarom het maar niet lukt om af te vallen en hoe het komt dat de kilo’s er na een dieetpoging wel aan lijken te vliegen? Waarom is minder eten en/of meer bewegen niet altijd de oplossing?

“Het antwoord op deze vragen verrast je misschien. De oorzaak van overgewicht heeft in veel gevallen te maken met de werking van hormonen”, aldus Agnes Withagen, consulent bij Cure4Life Bergen op Zoom.

Hormonen bepalen jouw eetlust, de snelheid waarmee je vet verbrandt en je behoefte aan beweging. De oorzaak van een hormonale disbalans is vaak het gevolg van ongezonde voedingsgewoonten, stress, menopauze of bepaalde medicijnen. Er zijn veel hormonen die een rol spelen bij overgewicht, met name het groeihormoon, insuline en serotonine. Wanneer deze drie hormonen uit balans zijn, ontstaat er een stofwisselingsprobleem. Hierdoor wordt voedsel niet omgezet in energie, maar in lichaamsvet. Daarbij wordt het verlangen naar ongezond voedsel juist groter en kan je in een negatieve spiraal belanden. Streef je naar een blijvend gezond gewicht? Dan zul je eerst je hormonen in balans moeten brengen om het lichaam de kans te geven om op een gezonde en natuurlijke manier af te vallen. Daarnaast speelt gedragsverandering een grote rol. Agnes Withagen: “Ik stimuleer de cliënt om een gezonde leefstijl eigen te maken.”


Het persoonlijke voedingsprogramma van Cure4Life brengt het lichaam in balans

“Voeding wordt je medicijn. Op basis van een uitgebreide medische vragenlijst, bloed- en urineonderzoek stelt het medisch team van Cure4Life een persoonlijk voedingsprogramma samen. De kracht zit in de hoeveelheden en combinaties die worden voorgeschreven. Hierdoor kan het lichaam zich beter ontdoen van afvalstoffen, wordt een gezond gewicht bereikt en kunnen gezondheidsklachten aanzienlijk verbeteren”, aldus Bertus van Dijk, huisarts en lid van het medisch team van Cure4Life.

Het persoonlijke voedingsprogramma is volledig afgestemd op het individuele profiel van de cliënt. Cure4Life heeft veel kennis en ervaring op het gebied van overgewicht, voeding en gezondheid. Samen met een team van medisch specialisten zorgt Cure4Life ervoor dat de kwaliteit van de zorg continue wordt bewaakt en verbeterd. Deze unieke combinatie wordt ingezet om iedere cliënt persoonlijk te begeleiden naar een passende leefstijl.


Dagelijks bewegen centraal

Agnes: “Na een dag of 5 begint het lichaam te wennen en zorgt het programma ervoor dat de vetverbranding goed op gang komt en zo voldoende energie levert.” Tijdens het hele traject word je begeleid door een persoonlijke coach, die jou mentaal ondersteunt en leert hoe je daarna op gewicht kunt blijven met een voor jou haalbare leefstijl. Daarbij staat dagelijkse beweging centraal.



Meld je aan voor een gratis consult!

Tijdens het gratis consult brengt Cure4Life - geheel vrijblijvend - de specifieke oorzaken van jouw situatie in kaart. De consulent informeert je uitgebreid hoe het Cure4Life programma werkt en wat je kunt verwachten. Uiteraard is er alle ruimte om vragen te stellen. Na dit eerste gratis consult bepaal je samen met jouw consulent of het Cure4Life programma bij je past.


Over Cure4Life Bergen op Zoom:

“Mijn naam is Agnes Withagen en ik ben sinds 2017 eigenaar van “Praktijk Mooi Gezond!”. Ik ben voedingsdeskundige, gewichtsconsulent en orthomoleculair therapeut. Daarbij heb ik ook medische en psychosociale basiskennis. In combinatie met het programma vanuit Cure4Life, begeleid ik mensen naar een gezond gewicht en leefstijl. Het is geweldig om te zien dat enkel al door verandering van voeding en leefstijl, veel gezondheidsklachten kunnen verdwijnen en het zelfbeeld van diegene met de dag positiever wordt. Graag tot ziens in mijn praktijk aan de Pasteurlaan te Bergen op Zoom!”




Voor meer informatie:

www.cure4life.eu / www.mooigezond.net

Cure4Life Bergen op Zoom

Pasteurlaan 1-3

4614 XK Bergen op Zoom

06-25007540

awithagen@cure4life.nl