Afbeelding

Antwoorden op de 50 wielerquizvragen

Algemeen

Antwoorden op de 50 wielerquizvragen:

1. Welke renner verraste Mathieu van der Poel in de finale van de Ronde van Vlaanderen en won tevens de E3 Saxo Bank Classic? Kasper Asgreen

2. Bernal won dit jaar de Giro, wie was vorig jaar de gelukkige? Tao Geoghegan Hart

3. Bij welke ploeg rijdt Chris Froome momenteel? Israel Start-Up Nation

4. Welke renner heeft als bijnaam: de haai van Messina? Vincenzo Nibali

5. Wie was de vorige Olympisch kampioen bij de wegrit? Greg van Avermaet

6.  Al een paar jaar de scherprechter op het NK. In welke provincie ligt de VAMberg? Drenthe

7. Maurits Lammertink raakte ernstig gewond op 22 juni door een scooter. Bij welke ploeg rijdt hij? Intermarché-Wanty-Gobert

8. Welke Nederlander won in 2019 de Ronde van Lombardije? Bauke Mollema

9. Wie was de eerste drager van de bolletjestrui in de laatste Tour? Ide Schelling

10. Denise Betsema is een veldrijdster van welk eiland? Texel

11. Hoeveel dagen reed Mathieu van der Poel deze Tour in het geel? Zes
12. Welke 21-jarige renner klopte Wout van Aert en Matteo Trentin in de laatste Brabantse Pijl? Thomas Pidcock

13. Wie won de laatste 2 edities van de rittenkoers Parijs-Nice? Maximilian Schachmann

14. In welke klassieker maakte veelwinnaar Remco Evenepoel vorig jaar een zware val in het ravijn? Ronde van Lombardije

15. Hij was in 2020 winnaar van Luik-Bastenaken-Luik en volgde zichzelf op als winnaar van de Vuelta. Wie is deze renner? Primoz Roglic

16. Wie werd afgelopen januari wereldkampioen veldrijden bij de vrouwen elite? Lucinda Brand

17. Wie had als bijnaam: Monsieur Chrono? Jacques Anquetil

18. Raleigh was jarenlang sponsor van de succesvolle wielerploegen van Peter Post. Wat maken zij? Fietsen

19. Koen de Kort raakte 24 juni drie vingers kwijt bij een ongeval in Andorra. Bij welke ploeg rijdt hij? Trek-Segafredo

20. Wie won verrassend Milaan-San-Remo dit jaar? Jasper Stuyven

21. Welke wielrenster is huidig Belgisch kampioene op de weg en de tijdrit? Lotte Kopecky

22. Wie werd dit jaar de opvolger van Wout van Aert als winnaar van de Strade Bianche? Mathieu van der Poel

23. Welke 18-jarige Brabantse werd dit jaar wereldkampioene bij de WK veldrijden voor beloften? Fem van Empel

24. De top ligt op 2115 meter. Welke bergpas in de Pyreneeën is de meest beklommen berg in de geschiedenis van de Tour? Tourmalet

25. Hij won twee etappes en het bergklassement in het laatste Critérium du Dauphiné. Wie is deze 25-jarige renner die niet te zien was in de afgelopen Tour? Mark Padoen

26. In 2019 wereldkampioen op de weg. Vorig jaar won hij Gent-Wevelgem en dit jaar Kuurne-Brussel-Kuurne. Wie is hij? (voor- en achternaam) Mads Pedersen

27. Welke specialist is huidig wereldkampioen tijdrijden en won tevens twee etappes in de laatste Giro? Filippo Ganna

28. Welke legendarische klimmer had als bijnaam: de adelaar van Toledo? Federico Bahamontes

29. Wie won dit jaar de Ronde van Zwitserland? Richard Carapaz

30. Welke wielrenster die zowel op de weg als de baan actief is, won afgelopen NK bij de vrouwen elite? Amy Pieters

31. Wie werd vlak voor de Tour ontslagen als sportief directeur bij Astana-Premier Tech? Alexander Vinokourov

32. Wout van Aert zegevierde 7 juli op indrukwekkende wijze bij een dubbele beklimming van welke berg in de Tour? Mont Ventoux

33. Alaphilippe won de Waalse Pijl dit voorjaar. Voor wie waren vorig jaar september de bloemen? Marc Hirschi

34. Wie is de 24-jarige renster die de vlag van Van der Breggen over moet gaan nemen bij SD Worx en dit jaar Luik-Bastenaken-Luik en La Course won? Demi Vollering

35. Guido Bontempi is een voormalige renner. Wat was zijn bijnaam? De Buffel

36. Welke voormalige Belgisch kampioen debuteerde dit jaar in de grote ronden en won gelijk een etappe in de Giro en de Tour? Tim Merlier

37. In welke branche zit het bedrijf Segafredo, co-sponsor van Trek? Koffie

38. Wie won dit jaar het Critérium du Dauphiné? Richie Porte

39. Bij welke ploeg rijdt sprinter Caleb Ewan die al heel vroeg uitviel in de Tour? Lotto-Soudal

40. Cees Haast werd in 1965 wenend uit de Tour gehaald wegens een slagaderlijke bloeding. Uit welke plaats kwam Cees? Rijsbergen

41. Het Arbeidshof in Antwerpen heeft kortgeleden beslist dat Wout van Aert een vergoeding moet betalen wegens contractbreuk toen hij overstapte naar Jumbo-Visma. Aan wie moet hij zo’n 6,5 ton betalen? Nick Nuyens

42. Wie won vorig najaar de Ronde van Lombardije? Jakob Fuglsang

43. Anna van der Breggen wint zowat overal waar ze rijdt in haar laatste jaar. Welke klassieker won ze voor de 7e(!) maal op rij? Waalse Pijl

44. Wout van Aert won dit jaar Gent-Wevelgem en de Amstel Gold Race. Wie won dezelfde koersen bij de vrouwen? Marianne Vos

45. Alpecin is sponsor van de ploeg met o.a. Merlier en van der Poel. Welk bedrijf is co-sponsor van dit team? Fenix

46. Annemiek van Vleuten is nog zo’n veelwinnaar op de fiets. In welke plaats werd zij 38 jaar geleden geboren? Vleuten

47. Luxemburgs sportman van de 20e eeuw. Wie had als bijnaam: de Engel van het hooggebergte? Charly Gaul

48. Luik-Bastenaken-Luik werd de laatste twee jaar gewonnen door Slovenen. In 2016 zegevierde de laatste Nederlander. Wie was dat? Wout Poels

49. Karsten Kroon is co-commentator op Eurosport, die zowat alle wedstrijden uitzendt. Welke andere Nederlandse ex-prof is tevens te horen als co-commentator naast de Belg van Belleghem? Bobby Traksel