Mathieu van der Poel
Mathieu van der Poel

Benelux Tour met 1 september Essen-Hoogerheide

Algemeen

ZUIDWESTHOEK - Op maandag 30 augustus start de Benelux Tour, beter bekend als de vroegere BinckBank Tour. De start zal plaatsvinden in het Friese plaatsje Surhuisterveen. De Benelux Tour, de enige meerdaagse UCI WorldTour-wedstrijd in België en Nederland, is al jaren een afspraak voor renners die sterk zijn in het ‘klassieke’ werk. 

Het parcours van de zevendaagse ronde leent zich daar ook altijd toe, met elk jaar opnieuw enkele flink geaccidenteerde ritten in de Vlaamse of Zuid-Limburgse heuvels en de Belgische Ardennen. Maar ook sprinters en tijdrijders komen aan hun trekken.

Niet onlogisch dan ook dat mannen met regenboogdromen willen scoren in de Benelux Tour. Met Mathieu van der Poel, Tom Dumoulin en Mike Teunissen staan alvast drie ambitieuze Nederlanders aan de start. Voor de Belgische bondscoach, Sven Vanthourenhout, zal de Benelux Tour zelfs mee bepalend zijn voor de laatste knopen die moeten doorgehakt worden bij de WK-selectie. Jasper Stuyven, Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Tiesj Benoot, Philippe Gilbert en Tim Wellens zetten hun zinnen in elk geval al op de Benelux Tour.

De Benelux Tour eindigt op zondag 5 september op de Vesten in Geraardsbergen. Daar schudde Mathieu van der Poel vorig jaar een fenomenale solo uit zijn dijen die hem niet alleen de ritzege maar ook de eindoverwinning opleverde.

Rittenschema Benelux Tour:

- Maandag 30 augustus: Surhuisterveen - Dokkum
- Dinsdag 31 augustus: Lelystad (individuele tijdrit)
- Woensdag 1 september: Essen - Hoogerheide
- Donderdag 2 september: Aalter - Ardooie
- Vrijdag 3 september: Riemst - Bilzen
- Zaterdag 4 september: Ottignies-Louvain-la-Neuve - Houffalize
- Zondag 5 september: Namen - Geraardsbergen

In Hoogerheide waren grote plannen om zelfs een vip café te plaatsen met op de achtergrond muziek van het Brabantse Wal Festival. Vanwege de coronamaatregelen kan dit helaas niet doorgaan. De organisatie onder leiding van Jeroen Van Wezel ziet woensdag 1 september toch weer als een mooie dag voor de wielersport op de Brabantse Wal met aardig wat bekende wielrenners.  

Doorkomsten en finish

Start om 10.30 uur in Essen, 2 lokale rondes in België, van Essen via Huijbergen - Ossendrecht - Woensdrecht - Hoogerheide; eerste doorkomst finish Putseweg om ca 12.00 uur; tweede doorkomst ca 12.45 uur; derde doorkomst ca 13.30 uur;  aankomst ca 14.15-14.45 uur. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding