Tot spijt van organiserende muziekvereniging Sint Cecilia kan de altijd druk bezochte Braderie Halsteren dit jaar toch weer niet doorgaan.
Tot spijt van organiserende muziekvereniging Sint Cecilia kan de altijd druk bezochte Braderie Halsteren dit jaar toch weer niet doorgaan.

Braderie Halsteren 2021 gaat niet door

Algemeen

HALSTEREN - Met de versoepelingen van eind juni had organiserende muziekvereniging Sint Cecilia Eensgezindheid goede hoop en vooruitzichten dat de Halsterse Braderie het 3de weekend van september weer plaats kon gaan vinden. “Met pijn in ons hart heeft het bestuur moeten besluiten dat de Braderie Halsteren 2021 niet doorgaat’.

Voorzitter Paul Schut: “Wederom hebben wij moeten concluderen dat het ons niet gaat lukken om aan de huidige COVID-19 richtlijnen van de veiligheidsregio te kunnen voldoen om de Halsterse Braderie dit jaar te organiseren. De insteek van onze plaatselijke Harmonie Sint Cecilia Eensgezindheid was met volle passie: ‘We gaan ervoor’. Echter de ontwikkelingen en versoepelingen liepen, zoals bekend, helaas niet zoals we hadden gehoopt. Ons bestuur heeft dan ook vele scenario’s besproken en zo lang mogelijk gewacht om alle mogelijkheden goed in kaart te krijgen. Afgelopen week zijn ons met hulp van de gemeente de definitieve richtlijnen bekend geworden, waar wij met zijn allen aan zouden moeten voldoen. Dit heeft ons bestuur heel uitgebreid besproken. Dit betekent dus dat de Braderie van Halsteren dit jaar helaas niet gaat plaatsvinden. Wij vinden het enorm spijtig om dit besluit te moeten nemen. Het had zo’n mooi moment kunnen zijn voor de Halsterse bevolking, verenigingen en ondernemers. Wij hopen dat wij volgend jaar wel weer traditioneel in het derde weekend van september (17 & 18 september 2022) de Dorpsstraat kunnen gaan vullen met veel gezelligheid. Hier zullen wij ons dan ook weer op gaan focussen komend jaar”, aldus Paul Schut namens het bestuur van Sint Cecilia Eensgezindheid.