Denzel Jubitana
Denzel Jubitana Foto:

Profvoetbal vanuit Putte…

Denzel Jubitana pakt kans bij Roda JC

PUTTE – Een slordige honderdvijftig kilometer Belgisch asfalt scheiden de gemeente Woensdrecht van het Zuid-Limburgse Kerkrade. Onderweg passeert men tal van steden alwaar op professionele basis tegen een bal wordt getrapt. Als men de Nederlandse aanvliegroute verkiest dan doemen achtereenvolgens NAC, Willem II, PSV, VVV Venlo en Fortuna Sittard op. Het is echter Roda JC waar Denzel Jubitana sinds kort domicilie heeft gevonden. De Puttenaar hoopt in de Keuken Kampioen-divisie zijn voetbalcarrière van nieuw elan te voorzien!

Denzel Jubitana (22) groeide op in België en maakte bij Lierse voetballend furore alvorens hij in 2015 naar KV Mechelen vertrok. Aldaar ontwikkelde hij zich als aanvallende middenvelder dusdanig, het was Waasland-Beveren die hem in 2018 vastlegde en liet debuteren in de Jupiler Pro League. In de daaropvolgende drie seizoenen stagneerde de loopbaan van de technicus enigszins. “In het begin speelde ik best wel veel bij Waasland-Beveren. Het werd minder toen we tegen degradatie moesten gaan knokken. De trainers kozen voor een andere benadering van de wedstrijden waardoor ik meer en meer het veld diende te ruimen. Dit jaar liep mijn contract af en in onderling goed overleg ben ik aldaar iets eerder gestopt. Hierdoor kon ik me richten op het vinden van een nieuwe club.”

 

Ritme

Bij Roda JC kreeg Denzel Jubitana tijdens een trainingsstage de kans om zijn kunnen te tonen. Hij wist trainer Jurgen Streppel te overtuigen. Het kwam hem op een eenjarig contract met een optie voor nog een seizoen te staan. “De eerste indrukken zijn louter positief. In België waren het dikwijls lange ballen van achteruit en dan moest je het in een duel maar uitzoeken. Bij Roda JC durft men echt te voetballen. Een spel dat beter bij me past. Verder is men hier veel directer, er wordt gezegd waar het op staat. Ook wel zo prettig”, aldus Denzel Jubitana.

Naar eigen zeggen komt de aanvallende middenvelder het beste tot zijn recht op de ‘10’. Toch staat de linksvoetige sinds kort op de rechter flank geposteerd. “Een voor mij totaal nieuwe positie. Ik moet van de trainer vanaf de zijkant naar binnen komen en dan gevaar stichten. Ik hoop zodoende heel veel te spelen en wedstrijdritme op te doen. En dit in één van de betere elftallen van de competitie.”

Het vertrouwen van trainer Streppel werd zowel in het vriendschappelijk duel met FC Köln (1-1) en de eerste competitiewedstrijd tegen De Graafschap (0-3) met doelpunten beloond. Denzel Jubitana nuanceert lachend: ”En dan speelde ik nog niet eens mijn beste match. Wel lekker dat je je team met een aantal goals kunt helpen.”


Grenswachters

Aan het eind van vorig seizoen hield Denzel Jubitana een paar maal zijn conditie bij Grenswachters op peil. De vereniging alwaar zijn oudste zus Keshia al enkele jaren met succes aanvalsleidster van Dames 1 is. Waar gaat de vergelijking op? “Misschien de enorme wilskracht. Als ze haar zinnen ergens op heeft gezet, dan gaat ze er ook zonder klagen vol voor. Ik zou willen dat ik iets meer van haar scorend vermogen had!”

Moeder gaf hem de Belgische nationaliteit, van vaderszijde ontving hij zijn Surinaamse roots. En zijn familiebanden met veelvoudig Champions League winnaar Clarence Seedorf. “Mijn vader en hij zijn volle neven van elkaar. Ik ken hem niet persoonlijk, maar zal me bij Roda JC eens in diens kijker proberen te spelen. Misschien dat hij vervolgens een goed woordje voor me kan doen bij AC Milan, Real Madrid of het Surinaams elftal”, knipoogt Denzel Jubitana.