Liedjes zingen met meester Floor.
Liedjes zingen met meester Floor. Foto: Pascal Brugman

Op vakantie naar andere
landen met Kombino Airlines

HOOGERHEIDE - Elke maand heeft KombinoCare vanwege het 10-jarig bestaan weer een ander leuk thema. Deze maand was het thema 'Landen'. Bij KombinoCare zitten ook kinderen waarbij een van de ouders uit een ander land afkomstig is, of ook beide ouders.  Dus ging het team aan de slag om het landenthema te bedenken.  

Anneke Bustraan, directrice van KombinoCare vindt dat haar kinderopvang speels, veilig, pedagogisch en verrassend moet zijn. Het doel van dit landenthema is dan ook met een speciaal gevoel. “Dit jaar zitten veel mensen in de stress vanwege de coronamaatregelen, kunnen we gaan of kan het niet, is het verstandig of niet? Deze stress willen wij voorkomen bij de kinderen en hen zo toch een fijn vakantiegevoel geven. Niet alle kinderen hier gaan op vakantie en dit is een speelse manier om kennis te maken met andere landen. We hebben zelfs een vliegtuig waarmee we gaan reizen naar alle landen. Van elk land dat de kinderen bezoeken komen ouders vandaan van de kinderen hier bij KombinoCare. De kinderen leren hier van alles in de landen, van woordjes tot tellen en het eten", aldus Anneke Bustraan. 

De reis begon bij KombinoCare waar de kinderen in het vliegtuig stapten onderweg naar het eerste land, Engeland. Daarna gingen ze naar Vietnam en vervolgens naar de Nederlandse Antillen. Daar was het groot feest met waterpret en liedjes zingen met Meester Floor. Meester Floor geeft hier al 3 jaar muziekles op de dinsdagochtend. "Ik word hier altijd zo leuk ontvangen door het team en vooral de kinderen. Anneke zocht eens een muziekleraar voorop de opvang en zo ben ik hier gebleven. De thema's kunnen ook leuk aangepast worden. Zo kunnen we met de Nederlandse Antillen in de liedjes een paar buitenlandse woordjes gebruiken en kinderen kennis laten maken met de verschillende culturen", aldus meester Floor.

Kinderen konden in een speciale waterprethoek lekker kliederen met water, dat ook de kleuren van de vlag van de Nederlandse Antillen had. Hier genoten de kinderen echt van. Deze week reizen de kinderen naar Polen om daar weer spannende dingen te ontdekken en te leren. Als ze klaar zijn gaan ze naar Turkije, om daarna weer terug te gaan naar Nederland, want dan is de vakantie weer voorbij. Kijk op de facebookpagina van KombinoCare om alle stappen van deze reis te volgen. 

Spelen met muziek en water.
Kombino Airlines zorgt voor avontuur.
Spelen met water.