Afbeelding
Foto:

Woensdrecht weer aan hun zijde. "Er is een klik”, zegt Van Wezel, "Hoewel de startvelden minder vol zullen zijn dan vorig jaar, simpelweg omdat er gelukkig overal weer meer wedstrijden kunnen doorgaan, hebben we weer een prachtige serie opgezet. De wedstrijden in Putte, Ossendrecht en Hoogerheide volgen dezelfde, mooie route als vorig jaar. In Huijbergen en Woensdrecht volgen we dit jaar de route van de traditionele wielerrondes. Natuurlijk houden we ons ook dit jaar aan de geldende maatregelen, maar we hopen op nog meer gezelligheid dan vorig jaar. Dat de renners onze Wielerzomer waarderen is ook al zeker: de ronde van Ossendrecht zit bijvoorbeeld nu al nagenoeg vol!”

De Woensdrechtse Wielerzomer start op 21 augustus met het Woensdrechts Kampioenschap voor niet-licentiehouders in Huijbergen. Daarna is het de beurt aan Woensdrecht op 4 september, Ossendrecht op 11 september, Putte op 25 september, Hoogerheide op 2 oktober, waarna de Wielerzomer zijn climax beleeft op 10 oktober met de Ronde van Huijbergen. “Op 18 september hebben we bewust een gat gelaten”, zegt Van Wezel, “dan vindt de Ronde van Oud-Vossemeer plaats en we wilden niet in het vaarwater van die organisatie gaan zitten. We zijn veel te blij dat er weer wat kan.”

Dat er weer wat kan is zeker, want op 1 september finisht de derde etappe van de Beneluxtour in Hoogerheide. De wielercomités van Huijbergen en Hoogerheide zijn ook het brein achter die etappe. "En”, belooft Van Wezel, "ook dat wordt een mooie dag. Erg leuk om de aankomst van een etappekoers te kunnen organiseren, dat had ik nog nooit gedaan. En ondertussen maken we ons in Huijbergen alvast op voor het NK Veldrijden van 2024, én het 75-jarig bestaan van ons comité. Onze liefde voor de sport is nog springlevend!”

Afbeelding