Pedicure Miranda Woudstra en Anja Schot van Kapsalon Anja in Ossendrecht.
Pedicure Miranda Woudstra en Anja Schot van Kapsalon Anja in Ossendrecht. Foto: Dennis van Loenhout

Van top tot teen verzorgd

OSSENDRECHT – Lokale ondernemers die elkaar vinden en versterken, dat is wat een dorp uniek maakt. Precies dat gebeurt bij de Ossendrechtse Kapsalon Anja, waar pedicure Miranda Woudstra per 1 september haar intrek neemt. Samen zorgen Anja en Miranda voor verzorging van top tot teen.

Na 45 jaar in het kappersvak is Anja Schot nog altijd enthousiast over haar beroep. Mensen mooi maken, ze adviseren en ze de kans geven om even te ontspannen verveelt haar nooit: “De lockdown was een straf”, zegt ze, “gelukkig ligt die achter ons. Tijdens de lockdown ben ik wel gestopt met mijn schoonheidssalon. Daardoor kwam er ruimte vrij in mijn kapsalon. De beste manier om die in te vullen vond ik toen Miranda bij me in de stoel zat.”


Voeten zijn je basis
Pedicure Miranda Woudstra heeft al jaren een praktijk aan huis aan de Pottenbergen. ”De wereld ligt aan uw voeten, verzorg ze goed”, is al jaren haar slogan. “Voeten zijn je basis”, zegt ze, “het loont om je voeten in goede conditie te houden en daar help ik graag bij.” Als medisch en sportpedicure is er geen voetprobleem waarmee Miranda geen raad weet. “Omdat ik ga verhuizen heb ik besloten mijn praktijk niet langer aan huis voort te zetten. Ik zocht al een tijdje een geschikte ruimte, en toen Anja me vertelde dat zij ruimte vrij had waren we het snel eens. Kapsalon Anja ligt in het hart van Ossendrecht, een betere plek is niet denkbaar.”


Elkaar versterken
Kapsalon Anja richt zich al jaren vooral op een breed publiek. Dames, heren en kinderen kennen het enthousiasme, de creativiteit en de vakkennis van Anja en haar kapsters al jaren. Met de komst van Miranda en haar klanten hoopt ze het publiek van haar kapsalon nog verder te kunnen laten groeien.
"Als ondernemers kun je elkaar versterken”, zegt ze, "Miranda verzorgt de voeten van haar klanten en als wij diezelfde mensen kunnen helpen aan een mooie, nieuwe coupe, dan is dat mooi. En het omgekeerde geldt natuurlijk ook. We vullen elkaar heel goed aan. Bij ons ben je van top tot teen verzorgd!”