Transportondernemer Arjan Oerlemans voorspelde Ronaldo als topscorer van het EK Voetbal.
Transportondernemer Arjan Oerlemans voorspelde Ronaldo als topscorer van het EK Voetbal. Foto: Dennis van Loenhout

“Ronaldo is steengoed en scoort makkelijk!”

HOOGERHEIDE - De afgelopen weken vroegen we ondernemers uit de regio om te voorspellen wie hoge ogen zou gaan gooien op het EK Voetbal. Arjan Oerlemans van transportbedrijf Fa. Oerlemans & Zn. nam een onderbouwde gok toen hij voorspelde wie topscorer zou worden. Cristiano Ronaldo scoorde namens Portugal vijf goals en werd topscorer, zoals Arjan voorspelde.

Precies één assist was uiteindelijk het verschil tussen Cristiano Ronaldo en de Tsjech Patrick Schick, die ook vijf goals scoorde. “Maar het had ook de Belg Lukaku kunnen worden”, zegt transportondernemer Arjan Oerlemans, “ik koos voor Ronaldo omdat hij al jaren steengoed is en makkelijk scoort, maar het was een gok. Wel een goede gok!”

Als het om voetbal gaat weet Arjan Oerlemans waarover hij praat. Als sinds 1993 is hij lid van de Woensdrechtse voetbalvereniging WVV ’67, waar hij nu deel uitmaakt van het derde elftal. Na een lange periode van inactiviteit door de coronamaatregelen komt er voorzichtig zicht op wedstrijden. “Ik heb lang getwijfeld of ik door wilde, omdat we voor wedstrijden vaak erg vroeg op pad moeten en ik gemerkt heb hoe fijn het is om de zondagochtenden met de kinderen door te brengen. Maar toch begint het weer te kriebelen”, zegt Oerlemans. Het EK volgde hij op de voet. De vorm van Denemarken verraste hem, net als de vroege uitschakeling van Frankrijk en Duitsland. En Nederland? “Mijn vertrouwen in Frank de Boer was niet zo groot. Na de groepsfase kreeg ik meer vertrouwen, maar toen kwam die wedstrijd tegen Tsjechië, waarin het leek of alle spelers lood in hun benen hadden. Ik was niet verbaasd door de vroege uitschakeling van Nederland, ik had het wel verwacht.”

Vertrouwen

Nu het EK erop zit concentreert Arjan zich weer volledig op de drukte bij Fa. Oerlemans & Zn, het familiebedrijf waarover hij als derde generatie de scepter zwaait.

“Het bedrijf bestaat als sinds 1937, en toen mijn opa het in 1967 overnam kreeg het de naam Fa. Oerlemans & Zn. Mijn vader is nog altijd actief, hij rijdt rond met zijn bakwagen en doet wat hij leuk vindt. Achter de geraniums zitten is niks voor hem, en dat is fijn in deze bijzondere, drukke tijd. Want corona of niet: het is hectisch en druk in onze sector”, zegt hij, “toen de coronacrisis vorig jaar uitbrak merkte je dat iedereen afwachtte, maar sinds de zomer van vorig jaar is het drukker dan ooit. We zien de toekomst met veel vertrouwen tegemoet!” 

Het wagenpark van Oerlemans Transport, dat bestaat uit 8 trekkers, een bakwagen en 20 opleggers, is altijd op weg. "Wij rijden veel in de regio”, zegt Oerlemans, "gekscherend zeg ik wel eens dat we de kerktoren moeten kunnen blijven zien. Maar ons werk is heel gevarieerd: we rijden met zeecontainers, zeilentrailers en open trailers. Onze regionale klanten werken graag met ons samen omdat we snel kunnen schakelen, altijd flexibel zijn en geen uitdaging uit de weg zijn. Afspraak is afspraak.”

Lukaku feliciteert Ronaldo.