Afbeelding
Foto: Dennis van Loenhout

“Italië? Doe die maar!”

CALFVEN – De afgelopen weken vroegen we ondernemers uit de regio om te voorspellen wie hoge ogen zou gaan gooien op het EK Voetbal. Betsie van Gorsel, van drukkerij Van Gorsel Digital Colour Print, voorspelde feilloos dat Italië de titel mee naar huis zou nemen. Geluk of wijsheid?

“Wij volgen het voetbal helemaal niet, we weten er niks van”, zegt Betsie van Gorsel, “dat wil zeggen: van het amateurvoetbal in de regio weten we alles. We sponsoren vrijwel alle clubs wel op de één of andere manier. Maar de uitslag van het EK? Ik vond het leuk om te doen, maar had geen idee wie ik moest kiezen. Toen ik hoorde wie er meedeed dacht ik: doe Italië maar. De finale hebben we niet eens gezien, dus toen ik hoorde dat ik de juiste voorspelling had gedaan stond ik wel even te kijken!”


Lokaal

Van Gorsel DCP heeft dus een voorliefde voor lokaal voetbal, en dat is niet voor niks, vertellen Betsie en haar echtgenoot Joop: “Wij houden van lokaal. Door lokale verenigingen te steunen helpen we mensen die wij kennen, en zij kennen ons. Zo breng je een balletje aan het rollen, dat vaak ook weer terug jouw richting op rolt. Mensen weten ons dan weer te vinden als ze drukwerk nodig hebben. Zo help je elkaar, en dat vinden wij mooi.”


Hypermodern

Van Gorsel Digital Colour Print is een kleine drukkerij, maar de vakkennis van Joop en Betsie kun je rustig “gigantisch” noemen. Het drukkersvak blijft Joop en Betsie fascineren, zeker met de steeds verder evoluerende techniek. In de coronacrisis investeerden ze in een hypermoderne UV-printer, die hen in staat stelt op vrijwel álle oppervlakken te drukken. “Print is niet op z’n retour, het is juist in opkomst”, vertellen Joop en Betsie, “de behoefte aan gepersonaliseerd drukwerk wordt steeds groter, en die behoefte kunnen wij invullen. Strandballen, bonbondoosjes, kunststof, zelfs tegels kunnen wij bedrukken.”


Binnenlopen

Dat Van Gorsel DCP ook voor “gewoon” drukwerk z’n hand niet omdraait weet de regio al lang. Bouwtekeningen, spandoeken, banners, rapporten, verslagen, stickers, geboortekaarten, trouwkaarten, rouwkaarten zijn bij Joop en Betsie al jaren in goede handen. Van Gorsel DCP is geen grote internetdrukkerij en is online niet actief. Maar Joop en Betsie van Gorsel zijn via e-mail makkelijk bereikbaar, hanteren vriendelijke prijzen en verkopen haast nooit “nee”. “Nee bestaat bij ons niet. Als iemand drukwerk nodig heeft, dan zorgen wij daarvoor. Problemen lossen wij op en uitdagingen vinden we mooi. Wat ons betreft hoort dat bij het ondernemerschap, zeker als je als lokale ondernemer midden in de gemeenschap staat. Online is nog niet ons ding, “wij staan liever écht voor onze klanten klaar, dus loop gewoon even binnen.”


Drukwerk nodig? 

info@vangorseldcp.nl of 

gorseldcp@home.nl 

Italië wint na penalty's.