Monique Mateijsen in haar winkel in Groenten & Fruit.
Monique Mateijsen in haar winkel in Groenten & Fruit. Foto: Dennis van Loenhout

“Was het niet Slovenië?”

HALSTEREN - De afgelopen weken vroegen we ondernemers uit de regio om te voorspellen wie hoge ogen zou gaan gooien op het EK Voetbal. Monique Mateijsen van Monique Groenten & Fruit in Halsteren voorspelde feilloos dat Nederland met 3-2 zou winnen van Oekraïne. “Oekraïne? Was het niet Slovenië?”

In Groep C moest Nederland het tijdens het EK opnemen tegen Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië. Met 3-2 won Oranje zijn eerste groepswedstrijd van Oekraïne, en toen Monique Mateijsen werd gevraagd om een voorspelling sloeg ze de spijker op z’n kop: “3-2!” zei ze, en dat werd inderdaad de uitslag. 

“Was dat de wedstrijd tegen Oekraïne?” zegt Monique, “was het niet Slovenië?” Het mag duidelijk zijn, Monique is geen voetbalkenner. Ze weet veel meer van groenten en fruit.

“Ik heb niks met voetbal, dat geef ik eerlijk toe”, zegt Monique, “ik heb mijn winkel natuurlijk versierd, en thuis hebben mijn man en zoon samen de wedstrijden van Nederland gekeken, maar ik heb het EK niet echt gevolgd. Dat komt ook omdat ik veel werk. Mijn winkel en mijn klanten vind ik veel belangrijker dan het EK!”

Twee jaar geleden nam Monique de groenten en fruitzaak van de familie Versijp aan de Halsterse Dorpsstraat over. Tot dat moment was ze er in dienst, maar de overname was snel beklonken: “Van origine ben ik kok. Ik hou van mooie, verse producten en ik vind het leuk om klanten te vertellen hoe ze die het beste kunnen gebruiken.”

De groenten en het fruit van Monique Groenten & Fruit zijn altijd kakelvers, en komen vaak van telers uit de regio. Zo helpt Monique haar klanten bewust en gezond te eten. “Vooral jonge mensen kiezen vaak voor het gemak van een supermarkt”, zegt ze, “maar daar is de kwaliteit vaak beduidend minder. Hoe verser een product, hoe beter het voor je is. En dat verschil proef je heel goed. Niets is lekkerder dan vers.”


Gemak

Elke maandag is Monique Groenten & Fruit gesloten. Monique is dan niet vrij, maar werkt op die dag hard aan haar "gemaksvoer”: verpakte salades, pokebowls, lasagne, wraps en broodjes, die alleen nog even opgewarmd moeten worden. Bereid met de beste, verse producten, uiteraard. "Dat mensen zoeken naar gemak snap ik heel goed”, zegt Monique, "maar ik hoop dat ze op de goede plek zoeken. Die van mij zijn altijd verser!”