Wout van Aert zegeviert op de Champs-Élysées; Tadej Pogacar won de Tour 2021.
Wout van Aert zegeviert op de Champs-Élysées; Tadej Pogacar won de Tour 2021. Foto:

Team De Tapijtrakkers wint De Kock Tourspel

HALSTEREN - De winnaar van Tourspel 2021 is -na een spannende strijd van 3 weken- uiteindelijk bekend; Team De Tapijtrakkers van Fon de Nijs mag zich met 320 punten de trotse eindoverwinnaar noemen. 

110 deelnemers leverden keurig hun lijstje van favorieten in. Elke dag waren de organisatoren (De Nil & De Bezemwagen) druk bezig om de punten toe te kennen. De verschillen in de tussenstanden bleven lange tijd heel klein. Hierbij zal zeker hebben het grote aantal uitvallers met kansen een grote rol hebben gespeeld. Bv. als je van de 10 opgeschreven namen er nog maar 3 of 4 overhoudt. In het Tourspel dat sinds 1990 in deze vorm bestaat is het winnende puntenaantal nog nooit zo laag geweest. En dat is veelzeggend. De valpartijen waardoor de favorieten de strijd moesten staken hebben ook hun tol geëist in de score van de deelnemers aan dit De Kock Tweewielers Tourspel . Dat maakt zo'n spel juist tot een spannende bezigheid. En natuurlijk ook het toeval én de onverwachte uitslagen. 11 van de 110 kenners hadden Mark Cavendish op hun formulier vermeld. Maar de meeste wielerliefhebbers gaven de Brit (afkomstig van het eiland Man) totaal geen kans. Hij was "min of meer afgeschreven als topsprinter". Echter na 4 overwinningen (goed voor 40 punten) en de Groene Trui van het puntenklassement (bij goede voorspelling 10 bonuspunten) hebben die kenners toch nog gelijk gekregen. 

De complete top 10 van 2021:

1. De Tapijtrakkkers (320), 2e Herel (310), 3e Theovdl (293), 4e The Phaffs (293). 5e werd The Winner (291) en 6e Inter 400 (291). Team Keijl behaalde met 289 punten plaats 7. Tour de Jour 8e (288). Le Vainquer met 285 eindigde als 9e. Top 10 werd afgesloten door De Kleine Pinda (283). 

Bij gelijk puntenaantal was opgave van aantal gefinishte renners bepalend. Dit jaar keerde het Tourspel terug naar de locatie waar het 31 jaar geleden voor de 1e maal op de kaart stond: Cafetaria De Beek. De organisatoren willen hierbij Diana Rens graag bedanken voor haar onmisbare assistentie! 

Wielerquiz

Vrijdag 23 juli is bij Café-Zaal Tivoli de prijsuitreiking. De winnaar ontvangt als beloning voor zijn voorspellingen een gloednieuwe fiets, beschikbaar gesteld -zoals al vele jaren het geval is- door de Speciaalzaak De Kock Tweewielers te Halsteren. Ook de nummers 2 tot en met 10 kunnen een prijs tegemoet zien. Deze avond is er ook weer een wielerquiz. Hieraan kan iedereen geheel gratis deelnemen. Teams bestaan uit maximaal 5 personen. Opgave bij Café-Zaal Tivoli. Test uw parate wielerkennis met vrienden en/of familie en doe gezellig en sportief mee! Verder zal het totale batig saldo van dit Tourspel 2021 deze avond worden overhandigd aan een afgevaardigde van Stichting WensAmbulance Brabant. Graag heten wij u vrijdagavond welkom bij Café-Zaal Tivoli. Aanvang 20:00 uur. De organisatoren hopen vanzelfsprekend volgend jaar op een nog groter aantal deelnemers aan dit vermakelijke Tourspel!

Tour de France