Miranda op het terras in de theetuin.
Miranda op het terras in de theetuin. Foto: Pascal Brugman

Tienjarig jubileum Theetuin Kortenhoeff én afscheid

HOOGERHEIDE - Op 2 juni bestond Theetuin Kortenhoeff aan de Huijbergseweg 140 in Hoogerheide tien jaar. Door de coronamaatregelen zijn ze nog dicht, maar het liefst vierde Miranda van der Heijden-Leest dit heuglijk feit al in de maand juni. Volgende maand gaat ze weer starten met wat ze het liefste doet, namelijk workshops, feesten en partijen.

Dit is altijd alleen op afspraak mogelijk. In juli staat er van alles gepland en ook in augustus wordt het 10-jarig bestaan feestelijk gevierd met bubbels en extra hapjes bij alle workshops. En in de maand december gaan ze weer lekkere high tea arrangementen verzorgen om het jaar zo feestelijk af te sluiten. Toch komen Miranda en haar man Mark met een drastisch besluit wat betreft Theetuin Kortenhoeff eind van het jaar.


Emigreren

“Zes jaar geleden kochten mijn man en ik een vakantiehuis in Zuid-Spanje. We droomden er altijd al over om te emigreren. Onze zoektocht begon in Frankrijk, maar dat werd het niet. Toen vonden wij dit huis, zo'n 50 kilometer van Alicante. Van deze vakantiewoning gaan we ook weer een droomhuis maken. Het is gewoon een prachtige omgeving en vaak is het mooi weer", vertelt Miranda.

Zij vervolgt: "We krijgen nu steeds aanvragen voor volgend jaar voor feesten en partijen, maar moeten helaas een nee verkopen. 31 December gaan we ermee stoppen en wordt ons huis te koop gezet. We weten niet hoelang dit gaat duren. In de jaren dat we het hier kochten hebben we het omgebouwd van koeienstal tot een prachtig woonhuis met veel mogelijkheden en veel grond. Mijn man gaat stoppen met werken als we gaan vertrekken. Zelf ga ik net als in Nederland in de makelaardij werken en ga Nederlanders begeleiden met kopen van een huis of vakantiewoning in Spanje. Veel mensen die ons kennen weten dat we hier al 20 jaar over praten en dat we ooit zouden vertrekken naar het buitenland en nu gaan we onze droom waarmaken", aldus Miranda.

Miranda wilde mensen graag op deze manier op de hoogte brengen van hun nieuwe plannen. Door de corona zijn veel ondernemers helaas failliet of hebben ze hun zaak moeten verkopen. Maar bij Miranda is dit niet het geval, zij volgt haar droom.

Tot 31 december kunt dus nog een diverse arrangementen, workshops, een feestje of partij boeken bij Theetuin Kortenhoeff. Hiervoor kunt u contact opnemen via info@theetuinkortenhoeff.nl of bel naar 06-25006919.