Een klein gedeelte van de tentoonstelling.
Een klein gedeelte van de tentoonstelling. Foto:

Pareltjes in Mechelse Kant te zien

HUIJBERGEN - In het Wilhelmieten museum in Huijbergen is een unieke tentoonstelling van Mechelse kant te bezichtigen. Sinds zaterdag 5 juni zijn de deuren van het museum in de weekenden open voor bezoekers. 'Pareltjes in Mechelse kant' is een kanttentoonstelling met werken van vier kantscholen. Drie ervan zijn gevestigd in België en één in Huijbergen.

Marian Muller uit Halsteren en conservator Wilhelmieten museum, legt uit: "De tentoonstelling laat een brede selectie zien van ontwerpen van cursisten. Bij elk ontwerp hebben de cursisten zich verdiept in de geschiedenis van Mechelse kant. Nooit eerder zijn er zoveel Mechelse kanten bij elkaar tentoongesteld. Een deel daarvan komt uit privé collecties die nooit eerder openbaar zijn getoond. Naast de collectie worden kantmaterialen, boeken en 18e- en 19e-eeuwse kanten aangeboden. De gehele opbrengst van de verkoop gaat naar het museum."


Boek

De tentoonstelling is vanaf juni tot en met september te bezichtigen. Er is geen horecagelegenheid binnen het museum maar restaurants Fleurian en De Kroon zijn op wandelafstand. De entree bedraagt 3 euro per persoon, pinnen is niet mogelijk.

Het boek Pareltjes in Mechelse kant met prachtige foto's en illustraties is tevens in het museum verkrijgbaar voor 24 euro. Kijk voor meer informatie en de actuele openingstijden op: www.wilhelmietenmuseum.nl