Afbeelding
Foto:

Bosatelier 't Wasven in Brandweerkazerne

HALSTEREN - De voormalige brandweerkazerne van GGZ WNB op Landgoed Vrederust is verkocht. Koper van het pand is Lia Donkers van Bosatelier 't Wasven. Bijna vijf jaar geleden startte Lia Donkers samen met Miron Spit op het Landgoed Vrederust een kleinschalige zorgboerderij voor mensen met onder andere een lichte vorm van dementie of niet aangeboren hersenletsel.

Dit bleek een enorm succes. De natuur, het buitenleven, creativiteit activiteiten en niet vergeten de honden kenmerken 't Wasven. "Met de aankoop van de brandweerkazerne kunnen we nog meer bieden op het gebied van dagopvang. In dit pand komt een centrale keuken waar we gezamenlijk kunnen koken en we creƫren er een echt atelier om te kunnen beeldhouwen, hout te bewerken en met keramiek te kunnen werken", aldus Lia Donkers.


Renovatie

Maar voor het zover is, laat Lia het historische pand uit 1927 grootschalig renoveren. De kazerne zal straks een huiselijke uitstraling krijgen waar mensen zich gelijk thuis voelen. Naar verwachting zal Lia met haar team begin oktober haar intrek in Bosatelier 't Wasven kunnen nemen. Naast het Bosatelier blijven ook de dagopvangruimtes in De Meerpaal en op de locatie 't Wasven geopend.


Ecologisch

Door de verkoop van de brandweerkazerne is een volgende stap gezet in het toekomstplan van GGZ WNB om Landgoed Vrederust in te richten als ecologisch zorglandschap.
Aan het rijtje van zorginstellingen wordt nu een vijfde partner toegevoegd: Bosatelier 't Wasven. Een specialist in het aanbieden van dagbestedingsactiviteiten op het gebied van natuur, buitenleven en creativiteit.

Voor meer informatie kunt u contact op nemen met Lia Donkers of Miron Spit, telefoon: 06-10966210.