Afbeelding
Foto:

Toost op 75 jaar Vivoo in Huijbergen

HUIJBERGEN - Net voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog werd in Huijbergen al tegen een bal getrapt. Bij de Broeders lagen sportvelden alsmede op enkele plaatsen net buiten de dorpskern. Net na de bevrijding had men de smaak van voetbal goed te pakken en besloot men zich officieel te verenigen. Het was in een barak naast het Patronaat aan de Boomstraat op 20 juni 1946. Vlakbij waar nu de fontein staat. Onder meer gemeentesecretaris Looijen, schoenmaker Jan van Hoof, Piet Verhaert, Piet de Jong, Jan van Agtmaal staken de kopen bij elkaar, er werd wat gediscussieerd over de naam en de rest is voor Vivoo geschiedenis. Zondag is het precies 75 jaar geleden en een gepast feestje zou vanzelfsprekend zijn geweest. De wereldwijde COVID-pandemie doorkruiste ruim een jaar vele en zo ook de Huijbergse plannen. Toch werd op verschillende plekken reeds een jubileum-toost uitgebracht…


Robbert Klaassen & Paulien Stultiëns


Vivoo loopt ook bij Robbert Klaassen en Paulien Stultiëns als een rode draad door het leven. Naast de zorg voor dochters Merel en Jinte doet de vereniging al jaren een beroep op hem als voorzitter of speler van het Vivoo-4 sterrenensemble. Paulien is roergangster en keepster van Vivoo dames 2. Derhalve proost op 75 jaar Vivoo!



Gerald de Waal & Yvonne Jansen


Het Vivoo-palmares van Gerald de Waal benoemen vergt iets te veel paginaruimte. Echtgenote Yvonne Jansen schitterende in een grijs verleden als blonde pijl bij de Vivoo dames. Vanuit de thuisbar op een steenworp van de heilige voetbalgronden gaat ook daar het glas in de lucht voor zevenenhalf decennia voetbal in Huijbergen.



Opa Rikus Maas & kleinzoon Robbert Cortie


Opa Rikus Maas (87) verdedigde kort na de oprichting en in de jaren vijftig de clubkleuren. Kleinzoon Robbert Cortie (17) treedt als speler van Vivoo 1 anno 2021 in diens voetsporen. Een dubbele generatie overstijgende toost op 75 jaar Vivoo.



Niek Lameir & Sasha van Gastel


Voor Niek Lameir (26) en Sasha van Gastel (27) staat het Vivoo-blauw voor game, set en goeie match! Niek doorliep alle jeugdelftallen tot in de basis van de hoofdmacht. Sasha sloot iets later aan en bestrijkt met verve als vleugelverdediger de gehele flank van Vivoo dames 2. De vonken spatten er vanaf, proost Vivoo!

Familie Kraan

Bij de ‘Kraan-tjes’ ademt alles eindelijk weer Vivoo. Na een langdurige vrijage met ODIO keerde pa Ronald terug op het oude nest. In de lagere elftallen bolt hij momenteel uit, tussentijds ontfermt hij zich als trainer over de aanstormende Vivoo-jeugd. Alwaar de familie met gezusters Meike en Femke als broer Simon een stevig aandeel heeft. Een viervoudige toost, zal mama Yvette de vuile was wel doen!

Ronald van der Schot & Roel van der Schot


In een dozijn jaren als elftalleider stond hij trainers Jos Bogers, Cor van Zantvliet, Peter Deelen, Cees Machielse als ook Marco Klijs bij. Ondertussen zag hij zoonlief Roel van der Schot in ruim 300 officiële wedstrijden uitgroeien tot enorm gewaardeerde kracht voor de Huijbergse hoofdmacht. Beide mede een beetje geschiedenis schrijvend: 75 jaar Vivoo. Cheers!


Wil & Maria de Rond


Op ruim de helft van de Vivoo-clubhistorie drukken Wil en Maria de Rond mede hun stempel. Ze rolden erin via hun voetballende zonen Rob en Mark. En nog steeds zijn ze in diverse functies betrokken. Clubmensen pur sang voorzien van een enorm groot blauw Vivoo-hart. Dubbele toost op 75 jaar Vivoo!


Arjan Reijnders & Bram Reijnders


Onder de bijnaam De Buffel maakte Arjan Reijnders in de tachtiger jaren deel uit van een gouden lichting. Thans speelt hij nog immer zijn partijtjes in het Vierde en was tot voor kort met o.a. Lian van Eekeren jarenlang verantwoordelijk voor de jeugdafdeling. Waar vanuit zoon Bram het uiteindelijk tot in de Vivoo-selectie schopte. Vader en zoon heffen het glas op 75 jaar Vivoo!


Jenneke van Limpt-Bogers & JO7


Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst weet Vivoo dames 1 routinier Jenneke van Limpt-Bogers als geen ander. Vanuit een waar Vivoo-bolwerk waarin vele familieleden zijn of haar steentje bij droeg of nog steeds draagt neemt zij nu mede de jeugdafdeling voor haar rekening. Samen met de boys en girls van JO7 een dikke duim omhoog voor het jubileum van Vivoo!


Mark Alberti & Ronald Nelen


Mark Alberti en Ronald Nelen, beiden 46, speelden Vivoo1 rond de eeuwwisseling door de donkere dagen heen. Desalniettemin bewaren beide kameraden warme herinneringen aan hun tijd bij de plaatselijke voetbaltrots.

Proost op 75 jaar Vivoo!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding