Weer bingo's Kannebuis

HALSTEREN - In het grandcafé bij sporthal de Kannebuis aan de Poelekes in Halsteren gaan de bingomiddagen op zondag weer van start.
De eerste bingo is 27 juni om 14.00 uur. Aangezien er maar een beperkt aantal plaatsen is, wordt bingoliefhebbers die graag willen meedoen verzocht zich vooraf aan te melden. Dit kan op telefoon: 06-25467799.

Archeologiedagen 2021

BERGEN OP ZOOM - REGIO - In het kader van het 50-jarig bestaan organiseert Stichting In den Scherminckel tijdens de Nationale Archeologiedagen op zaterdag 19 en zondag 20 juni een aantal activiteiten.

Met trots presenteert de stichting de digitale Archeologische Stadswandeling 'Rondje Potteriekes' in Bergen op Zoom. Vanaf vrijdag 18 juni kunt u via de website https://izi.travel/nl óf via de app “izi.travel” vanuit huis of via uw smartphone zelf 'digitaal wandelen’ langs locaties in de binnenstad van Bergen op Zoom waar archeologische opgravingen hebben plaatsgevonden en waar bijzondere vondsten zijn gedaan. Maar nóg leuker is het om deze digitale stadswandeling volledig Coronaproof en op eigen tempo te maken door de wijk 'Potteriekes' waar in de middeleeuwen de Pottenbakkers gevestigd waren. U kunt deze wandeling natuurlijk ook zéér goed combineren met een bezoek aan de Open Dagen in het Archeologisch Depot, zodat u alle vondsten in het echt kunt zien op zaterdag 19 en zondag 20 juni van 13.00- tot 16.30 uur, Wassenaarstraat 61 in Bergen op Zoom. Op zaterdagochtend 19 juni en zondagochtend 20 juni organiseert SIDS Archeologietours in de Verborgen Vesting, Hof van Asselbergs 39a, starttijden 9.15, 10.00 en 10.45 uur. Aanmelden is verplicht via scherminckel@home.nl.

www.scherminckel.nl

Brief personeelsbeleid

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Lijst Linssen heeft een brief aan het college van b en w geschreven over het huidige personeelsbeleid in relatie tot de nog te ontwikkelen 'businesscases'.
'Wij roepen het college op via een oplossing om meer grip te krijgen op de inkrimping van de ambtelijke organisatie. Lijst Linssen wil een realistisch personeelsbeleid waarbij er in iedere businesscase per afdeling rekening wordt gehouden met het aantal fte en vacatures. Er dient naar onze mening dan ook een passage in businesscase opgenomen te worden waarbij beschreven staat of het uitzetten van nieuwe vacatures wel of niet realistisch is. Hiermee kan Bergen op Zoom richting sollicitanten een gezond verwachtingspatroon wekken, wat momenteel onvoldoende gebeurt. Wanneer de gemeente dit niet doet verwachten we hogere frictiekosten op afdelingen die naar mening van de raad gekrompen dienen te worden. Wij vragen het zakencollege dan ook om geen nieuwe vacatures meer uit te zetten op afdelingen waarbij een businesscase nog in ontwikkeling is. Pas na afronding en akkoord van de
businesscase kan er een gezond verwachtingspatroon gewekt worden richting nieuwe personeelskrachten. Echter, wanneer de huidige capaciteit er dusdanig onder leidt vanwege een vacaturestop kan hiervan afgeweken worden.'