Receptie Kruisboogvereniging
Excelsior bij 100-jarig bestaan

HALSTEREN - Kruisboogvereniging Excelsior nodigt belangstellenden van harte uit voor de receptie op zaterdag 3 juli vanwege het 100-jarig bestaan. Aanvang is 13.30 uur bij thuishaven café-zaal Tivoli aan Dorpsstraat 84 in Halsteren.

"Eigenlijk stond de receptie gepland voor 3 april eerder dit jaar maar die kon toen vanwege corona niet doorgaan. Om het heuglijk feit van het 100-jarig bestaan op 21 april jongstleden toch glans te geven, hebben we de receptie verplaatst", laat Piet Groffen van de kruisboogvereniging weten. Excelsior werd een eeuw geleden opgericht door Jan van Elzakker, uitbater van het gelijknamige café aan de Buurtweg in Halsteren. De club begon met vijf zonen van 'Jan Waai' en enkele cafégasten en groeide uit tot een grote en welvarende vereniging.

Nadat café Excelsior aan de Buurtweg ophield te bestaan is de kruisboogvereniging tientallen jaren 'thuis' geweest in café Molenzicht aan de Halsterseweg, ook bij de familie Van Elzakker. De laatste jaren heeft Excelsior in café-zaal Tivoli een prima nieuwe locatie gevonden. Achter de zaak zijn prachtige buitenbanen gerealiseerd. "Als je de oude verhalen leest, komen er illustere namen boven. Om deze mensen te eren kunnen we deze mijlpaal niet zomaar voorbij laten gaan", aldus Piet Groffen. Hij en Toon Langenberg hopen velen te verwelkomen die Excelsior een warm hart toedragen.