Thoolse kunstenaars exposeren in etalage.
Thoolse kunstenaars exposeren in etalage. Foto: Willem Hogewoning, Kunstforum.

Expositie schilderteam Tholen

HALSTEREN - In de etalage aan de Dorpsstraat in Halsteren heeft Fotogroep Nadir plaats gemaakt voor de kunstschilders van Team Tholen ofwel 'de 4 van de Bakstraat'.

Het Team Tholen bestaat sinds 5 jaar en wordt gevormd door een groep enthousiaste schilders: Marcel van Tienen, Ko de Krom, Mieke Bredschneijder en Jaap de Jonge. Iedereen heeft zijn eigen stijl en werkwijze, maar het collectief werkt stimulerend en inspirerend. Het geeft ruimte voor discussie en onderling advies. De gezelligheid en de sociale contacten zijn ook zeker een bindend element.
Tijdens de jaarlijkse Thoolse Kunstroute wordt er in het atelier in de Bakstraat Openhuis gehouden, wat steeds een trouwe groep bezoekers trekt. Daarnaast exposeert ieder afzonderlijk, maar er zijn ook gezamenlijke exposities, zoals hier in de, door PLUS-Halsteren beschikbaar gestelde, etalage. Helaas kon Jaap de Jonge niet bij het inrichten aanwezig zijn en staat dan ook niet op de foto. Het werk van Team Tholen is tot eind augustus te bekijken."
Foto: Mieke Bredschneijder, Marcel van Tienen en Ko de Krom (Foto: Willem Hogewoning).