Afbeelding
Foto: Pascal Brugman

Gratis TikTok lessen

BERGEN OP ZOOM - Elke woensdag en vrijdag kan de jeugd in Bergen op Zoom gratis les krijgen in TikTok dansen in de maand juni. Tijdens de lockdown werd TikTok een enorm groeiend platform voor veel jeugd. Dit zag ook dansdocent Volkan Tasdan van dansschool House of Marqeez. Zo begonnen ze op zijn dansschool al gauw met ware TikTok lessen.

Dit groeide al snel uit tot een waar succes met al gauw 24 leerlingen. Maar bij alleen deze TikTok lessen bleef het idee niet op de dansschool. De dansschool is gesitueerd in de Zuid-Oost waar Volkan met verschillende creatieve ondernemers op het idee kwam om er een wijkproject van te maken. Daarna zocht Volkan contact met het Buurtcultuurfonds van Stadlander. En ook dit cultuurfonds zag de mogelijkheden om de TikTok lessen buiten in verschillende wijken voort te zetten. Zo verbindt het dansen ook de kinderen in verschillende wijken. Elke woensdag en vrijdag van 16.30 tot 17.30 uur kan de jeugd gratis deelnemen aan deze lessen, elke keer in een andere wijk. De lessen worden gegeven door Lyn en Puk die zelf ook wel TikTok verslaafd zijn. Veel kinderen herkennen Puk die in het verleden bij het Kinderen voor Kinderen koor heeft gezeten, dus zo ook de nodige ervaring meebrengt.

Lyn en Puk geven les bij House of Marqeez en vinden het ook erg leuk om te doen. “Het is een feestje vieren dat we weer mogen samenkomen en de kinderen genieten van onze lessen.'' Ook een aanwezige ouder danst af en toe mee, zoals op 9 juni in het skatepark waar wij gingen kijken bij een TikTok les.

Elke wijk heeft z'n eigen TikTok dansje op een herkenbare plek en dit wordt later allemaal aan elkaar gemonteerd tot een eindfilmpje. Dit filmpje wordt gepresenteerd in het gebouw Zuid-Oost waar House of Marqeez gevestigd is. De datum wordt nog bekend gemaakt wanneer dit gaat plaatsvinden. Wie meer wil weten over de gratis TikTok lessen kan kijken op de facebookpagina van House of Marqeez.

Afbeelding