Afbeelding
Foto:

Van der Poel Poulidor Challenge

ZUIDWESTHOEK - Chasing The Sunset, de tocht waar Jan Prop, voorzitter van Stichting GP Adrie van der Poel en Huub Kools aan zouden deelnemen op 24, 25 en 26 juni, ging helaas niet door. Toch hadden zij veel sponsoren gevonden en baalden ze hier stevig van. Daardoor gingen zij in gesprek met Stichting Titurel om toch een tocht te kunnen organiseren en zo ontstond de Van der Poel-Poulidor Challenge.

De oorspronkelijke rit zou 900 kilometer zijn en zou starten in de woonplaats van Adrie van der Poel (Kapellen Belgiƫ) en eindigen in de woonplaats van de helaas overleden Raymond Poulidor. Maar omdat de rit bij Titurel gaat beginnen wordt dit dus meer dan 900 kilometer. Elke dag 300 kilometer in het zadel en dat 3 dagen lang. Met hun deelname hopen zij zoveel mogelijk geld op te halen voor de Stichting Titurel, dat langdurige zorg en dagbesteding biedt aan mensen met autisme, psychische problemen en/of een verstandelijke beperking.

Samen met de bewoners die zich ook lieten sponsoren werd er op vrijdag 11 juni hard getraind en gefietst. Hiervoor was een speciaal parcours uitgezet nabij het Zuidwesthoek College. Van Fristads, een leverancier van bedrijfskleding, kregen alle deelnemers aan de sponsortocht een knalgeel veiligheidsjack zodat ze na afloop geen kou vatten. Om iets na 9.30 begonnen ze aan de sponsorrit en training. De een op een racefiets, de ander op de mountainbike, maar ook op een gewone fiets werd er meegedaan. Ieder deed zijnhun best op zijn eigen manier. Sommige bewoners van Titurel waren zo gemotiveerd dat ze er nog wat extra rondes bij gingen fietsen die een ander niet kon doen. Ook de aanmoediging ontbrak niet langs het parcours!

Op 24 juni past zelfs Titurel hun dagprogramma aan om de start niet te missen en het tweetal een hart onder riem te steken. Ze staan hier namelijk eerder voor op en dat vinden de bewoners helemaal niet erg lieten ze weten na hun fietsrit. Voor wie er nog wil sponsoren, er staat een formulier op de website: www.gpadrievanderpoel.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding