Afbeelding
Foto:

Feestelijk jubileum-cadeau:
Snoezelen bij KombinoCare

HOOGERHEIDE - Bij KombinoCare in Hoogerheide is het nog steeds feest. Daarom wordt op 10 juni hun unieke Snoezelkamer geopend. Dit is een jubileum-cadeau van directeur Anneke Bustraan aan de kinderen.

Snoezelen … inmiddels weten heel veel mensen dat deze term is samengesteld uit de woorden snuffelen en doezelen. Dit is ook de meest eenvoudige vertaling. In sfeervolle ruimtes wordt een beroep gedaan op de zintuigen (zicht, reuk, tast, gehoor en smaak) om zo een ingang te vinden naar de beleveniswereld van baby's en jonge kinderen

Door deze benaderingswijze (want dat is snoezelen) wordt het mogelijk contact te leggen, maar ook te zorgen voor een stukje ontspanning en welbevinden. Snoezelen kan dus zowel gericht zijn op ontspanning en rust, maar ook op zintuigactivering. Dit gebeurt door het aanbieden van allerlei (primaire) zintuiglijke prikkels.

Hoe ontstond het idee? Leidster Yvette was ooit voor haar werk naar een beurs waar een snoezelbus stond en was dit idee nooit vergeten om ooit te hebben op de plek waar ze werkt. Ze besprak de snoezelbus met haar man Ron om dit uit te gaan voeren, nadat Anneke dit plan had goedgekeurd. Wekenlang ging Ron aan de slag in zijn vrije uren en werd alles met de hand uitgezaagd, geboord en gefreesd. Het resultaat is een unieke snoezelkamer die nergens anders te vinden is. Alles is tot in de puntjes goed uitgedacht en uitgevoerd.

“De kinderen reageren positief op de snoezelkamer, ze hebben hier een prikkelvrije zone. De verlichting, geur, wind en muziek zorgen ervoor dat ze rustig worden. Voor de baby's hebben we de kleuren gebruikt die ze op zeer jonge leeftijd al kunnen onderscheiden. De oudere kinderen kunnen hier ook chillen in de kussens en zo luisteren naar een verhaal dat we voorlezen. Opgaan in de omgeving, rustig worden en de zintuigen stimuleren is dan ook de bedoeling van deze ruimte. Ron heeft er prachtig handwerk van gemaakt!"

Snoezelt u mee door deze QR CODE te scannen? En volg ook de facebookpagina KombinoCare. volgen voor de rest van de feestelijkheden en ontwikkelingen.

Afbeelding