Miranda Alderweireld wist:
Miranda Alderweireld wist: "Italië gaat winnen!" Foto:

Miranda voorspelde Songfestivalwinnaar

HALSTEREN – In de krant van 12 mei stelden we de vraag: “Wie wint het Songfestival?” Muziekliefhebbers uit de regio deden hun voorspelling, al dan niet gehinderd door grote kennis en goede voorspellende gaven. Er was er maar één die het juist had: Miranda Alderweireld van Haarstudio Miranda voorspelde dat Italië zou winnen. Aldus geschiedde!

Wie zo feilloos de winnaar van het Eurovisie Songfestival voorspelt móet wel een kenner zijn, toch, Miranda? “Het was een wilde gok”, bekent Miranda Alderweireld, eigenaresse van Haarstudio Miranda in Halsteren.
“Toen me gevraagd werd wie het Songfestival zou winnen dacht ik meteen aan Italië. Dat is ons lievelingsland, als het kan gaan we daar op vakantie. En Italië had een leuk liedje, ik heb twee mannen in huis die van zulke muziek houden, dus ik ging het na een tijd ook waarderen. Dat Italië ook echt won was een verrassing, maar wel een leuke!”


Hart onder de riem

Een leuke verrassing heeft Miranda Alderweireld wel verdiend. Haar kapsalon aan de Burgemeester Elkhuizenlaan bleef in het afgelopen jaar maar liefst 18 weken gedwongen gesloten door de coronamaatregelen. “De gevolgen van zo’n lange sluiting laten zich raden”, zucht Miranda.

“Je bent blij met elke stuiver die je kunt verdienen, want de kosten gaan door en je wil je personeel kunnen blijven betalen. Dat zoveel mensen verf of andere producten bleven kopen was enorm fijn. Net als al die bloemen, kaarten en flesjes wijn om ons een hart onder de riem te steken. In 33 jaar hebben we in Halsteren een heel fijne klantenkring opgebouwd, dat hebben we de afgelopen maanden meer dan ooit gemerkt.”


Gemist

De eerste weken na de heropening van de kapsalons waren een gekkenhuis voor Miranda en haar kapsters Gonny en Marly. Daarna werd het weer wat rustiger. “Iedereen stond te trappelen om langs te komen, zodat we ze konden verlossen van hun coronakapsel”, zegt Miranda. “Maar als je eenmaal gekapt bent, kom je niet nóg een keer langs. Helaas kunnen we het verloren werk uit die 18 weken niet inhalen. Dat is jammer, maar tegelijkertijd is het vooral fijn dat we onze klanten weer kunnen helpen. Dat hebben we gemist.”


Vakantie

Wie Miranda en haar team willen helpen doen er goed aan eens binnen te lopen, ook zonder knipafspraak. “Koop je haarproducten eens bij ons”, zegt Miranda, “wij geven altijd deskundig advies, zodat je thuiskomt met een product dat je haar geeft wat het nodig heeft. Zo hebben wij allerlei haarproducten die je haar in de zomer kunnen beschermen tegen zonlicht, zodat het niet uitdroogt. Zo helpen we onze klanten aan een onbezorgde vakantie. Hopelijk kan die binnenkort weer in Italië plaatsvinden, daar verheug ik me op!”