Afbeelding
Foto: Gemeente Bergen op Zoom

Vernieuwde brug geopend

BERGEN OP ZOOM - De Burgemeester Peterssluis aan de Van Konijnenburgweg te Bergen op Zoom levert nog dagelijks een belangrijke bijdrage aan de infrastructuur van het industrieterrein Noordland en de Theodorushaven, die in verbinding staat met het Schelde Rijnkanaal. Het complex omvat een sluiskolk met dubbele deuren, een beweegbare basculebrug en landhoofden met remmingwerken.

Gemeente Bergen op Zoom is als eigenaar verantwoordelijk voor het beheer, de veiligheid en bedrijfszekerheid van de Burgemeester Peterssluis. Het gehele complex dateert uit 1964. In 2016 is besloten om de Burgemeester Peterssluis te renoveren c.q. deels te vernieuwen. De verouderde brug als onderdeel van het sluiscomplex voldeed niet meer aan de huidige wet- en regelgeving, zoals o.a. veiligheid. Naast de visueel zichtbare onderhoudsstatus van met name de brug waren de elektrische en werktuigbouwkundige installaties inclusief de besturings- en controlesystemen verouderd en versleten. Vanwege het risico dat de brug ondanks het extra wekelijks onderhoud uit bedrijf zou gaan kon groot onderhoud niet langer worden uitgesteld.
Op 28 mei 2021 heeft wethouder Patrick van der Velden de nieuwe brug over de Burgemeester Peterssluis in gebruik genomen. Na een werktraject van 10 maanden drukte hij vrijdagmiddag op de knop om de vernieuwde brug te sluiten. Wethouder Jeroen de Lange heeft met het knippen van een lint de brug weer voor het verkeer opengesteld.

Afbeelding