Afbeelding
Foto: Dennis van Loenhout

Elke mooie reis begint thuis

HALSTEREN – Binnenkort kunnen we – voorzichtig – weer op vakantie. Dat betekent dat reisadviseur Manon Bol van TUI at Home na een moeilijk jaar eindelijk weer kan doen waar ze goed in is: mooie reizen samenstellen voor haar klanten.

Negen jaar geleden ging Manon aan de slag als zelfstandig reisadviseur bij TUI at Home. Haar klanten leerden haar al snel op waarde schatten: een persoonlijke reisadviseur, die desgewenst op huisbezoek komt, die alles tot in de puntjes verzorgt, die zeven dagen per week bereikbaar is, zonder lange wachttijden en die voor grote, volledig verzorgde rondreizen haar hand net zo min omdraait als voor een mooie campingvakantie met eigen auto of een weekendje weg. Vakanties zijn er om te ontspannen, en als Manon je vakantie regelt, dan kun je zorgeloos op reis.

Aan die zorgeloosheid kwam snel een einde toen de coronacrisis vorig jaar uitbrak. “In maart werden al mijn geboekte reizen in één klap geannuleerd”, zegt Manon, “steeds vestig je dan je hoop op de volgende vakantie, maar sindsdien was ik eigenlijk alleen nog druk met omboeken, annuleren en vouchers uitgeven. Ik verdiende niets, mijn reserves raakten op en hoewel ik zag dat mijn klanten heel graag op vakantie wilden en ik ze daar heel graag bij wilde helpen kon het niet. Het was onwerkelijk, een heel zware tijd.”
De wil om op reis te gaan is er nog steeds, en na een jaar wachten is die sterker dan ooit. Tot grote vreugde van Manon wordt het reisadvies voor steeds meer landen aangepast naar code geel, en wordt er dus steeds meer mogelijk. “Er wordt weer geboekt”, lacht Manon, “dat is een enorme opluchting. Steeds meer landen ontvangen weer vakantiegangers. We volgen de regels op de voet, en de verwachting is dat er de komende tijd meer bestemmingen bijkomen. Ik merk dat het aantal boekingen rap toeneemt. Dat kan ook, want zelfs al zou de reis alsnog geannuleerd moeten worden, dan wordt de reissom binnen een week teruggestort. Boeken is dus veilig!”

Een reis boeken bij TUI at Home Manon Bol is niet duurder dan boeken via Internet, maar brengt wel extra service. Naast het uitgebreide aanbod van TUI, bied ik reizen aan van alle gerenommeerde touroperators. En als zelfstandig reisadviseur ben ik niet anoniem. In Halsteren ben ik "At Home” en als lokale ondernemer wil ik het beste voor mijn klanten. Na zo'n zware tijd verdient iedereen een fijne vakantie!”