Afbeelding
Foto:

De meerwaarde van De Bolusberg

BERGEN OP ZOOM – Tuincentrum De Bolusberg heeft heel veel sterke punten, die zich laten samenvatten in één woord dat tegelijkertijd het allersterkste punt van De Bolusberg is: de veelzijdigheid.

De Bolusberg begon 33 jaar geleden met een kleine kwekerij op de grens van Bergen op Zoom en Heerle. Omdat de vraag naar particuliere verkoop steeds harder groeide werd de kwekerij in 1994 een tuincentrum, en niet veel later kwam er ook een hoveniersbedrijf bij om aan de vraag naar hulp bij tuinonderhoud te kunnen voldoen. Eigenlijk zet ondernemer Gerard Buijs al vanaf de eerste dag in op de veelzijdigheid van zijn bedrijf.

Die veelzijdigheid is nog altijd de grote kracht van De Bolusberg, vertelt Gerards echtgenote Marian: “Wij onderscheiden ons door een stapje extra te zetten voor onze klanten. Als iemand moeilijk ter been is, dan leggen wij de zakken potgrond voor ze in de auto. Als iemand een border wil vullen, dan zetten wij de planten uit zodat onze klant kan zien hoe zijn border eruit gaat zien. Niet alleen dat, maar ook ons grote assortiment maakt dat klanten graag bij ons komen. We hebben enorm veel planten, voor binnen en buiten. We verkopen tuingereedschappen en -benodigdheden, en hebben een grote sortering binnen- en buitenplanten. Elke week hebben we verse snijbloemen, en we verzorgen ook bruidsboeketten en rouwwerk. Die afwisseling maakt wat we doen zo leuk. Geen dag is hetzelfde bij De Bolusberg!”

Vorig jaar werd de winkel van de Bolusberg uitgebreid met een grote afdeling voor dierenvoer. Voor honden, katten en vogels is daar niet alleen het beste voer te vinden, maar ook manden, kussens en speeltjes. Op het paardenvoer van Equifirst is De Bolusberg trots, vertelt Marian: “Equifirst is paardenvoer van de hoogste kwaliteit, ook voor drachtige merries, veulens, sportpaarden of paarden met een allergie. Eén van onze klanten rijdt wedstrijden met zijn paard, en nadat we hem het voer van Equifirst adviseerden kende hij zijn paard niet meer terug, het presteerde ineens veel beter. Die momenten, waarop we van meerwaarde zijn voor klanten, vinden we de mooiste. Nu mensen met het mooie weer aan de slag gaan in de tuin, hopen we op veel van die momenten.”