Geert Verstraten, METO-broekie in 2010 als routinier terug op oude nest.
Geert Verstraten, METO-broekie in 2010 als routinier terug op oude nest. Foto:

Deadline transferperiode nadert…

Driemaal is scheepsrecht voor Geert Verstraten

HOOGERHEIDE – Amateurvoetbal om het ‘echie’ dateert van ergens in oktober vorig jaar. Een officiële wedstrijd of vijf duurde gemiddeld de oprisping nadat er eerder in maart een halt was toegeroepen. Na nagenoeg twee volledig verloren seizoenen vormt het EK het intermezzo voor hopelijk toch eindelijk weer een nieuwe voetbaljaargang zonder restricties. In de tussentijd zoeken zoals gebruikelijk diverse spelers hun sportieve heil en voetbalgeluk elders, clubs slaan hun slag of likken de wonden. Tot 15 juni om 23.59 uur kunnen twijfelaars, spijtoptanten en/of avonturiers hun overschrijving kenbaar maken. Tijdens een rondje langs de velden noteren we echter alle enkele spraakmakende transfers!

Binnen de Woensdrechtse gemeentegrenzen deed in de winterstop het aangekondigde vertrek van Gijs Verresen (22) bij METO het meeste stof opwaaien. De Topscorer en Voetballer van het Jaar 2017-2018 is nieuwsgierig waar zijn sportieve plafond ligt en tekende bij tweedeklasser Roosendaal. De Tricolores uit Hoogerheide moet verder, ook zonder haar aanvoerder en aanvalsleider. Op zoek naar passende vervanging kwam trainer Ronald Broos in contact met een voor hem oude bekende, Geert Verstraten. De 28-jarige aanvaller werd net voor de Covid-pandemie door de medici volledig afgeschreven. Helse pijn ten gevolge van artrose in de rechtervoet belette hem om ooit nog te spelen. “Als je op leeftijd bent, dan kun je het schudden en beginnen ze niet meer aan opereren. Doch voor mij was het acht maanden terug de laatste kans. Tijdens de operatie werd mijn voet van diverse pinnen voorzien en vervolgens kon de revalidatie beginnen”, aldus Geert Verstraten.

Artrose

Als zwemleraar en bootcampinstructeur bij Zwembad De Schelp in Bergen op Zoom is hij van huis uit fysiek in goede conditie. Iets wat hielp tijdens het herstel. Geert Verstraten: “Dat ging boven verwachting goed. In deze ben ik echter enorm veel dank aan Borgvliet-trainer Erwin van Schilt verschuldigd. Ontelbare malen heeft hij me individueel onder handen genomen en mede gezorgd tot waar ik nu ben en wat ik nu kan. De beslissing om nu toch Borgvliet te verruilen voor METO is daarom niet gemakkelijk geweest. Mits hersteld dan had er opnieuw, evenals in het kampioensjaar twee seizoenen terug, een belangrijke rol in de aanval voor me geweest. Echter de roep van m’n oude liefde uit Hoogerheide was niet te negeren. En derhalve teken ik voor mijn derde periode aan de Huijbergseweg. Ik hoop aldaar nog enkele jaren pijnvrij te kunnen voetballen.”

In het kielzog van Geert Verstraten besloot ook diens kameraad Dennis Wilting (28) zijn handtekening onder een derde verbintenis met METO te zetten. Evenals Verstraten genoot ook de verdediger een roodwitblauwe voetbalopleiding alvorens hij via RBC, Grenswachters, opnieuw METO dus kortstondig bij Nieuw-Borgvliet belandde.


Marie-Louise

Hiermee is al het leed voor de club uit Bergen op Zoom nog niet geleden. Ronald Broos zag ook een derde speler van zijn oude werkgever in Hoogerheide aansluiten. Patrick van Roosendaal (24) speelde eerder voor FC Bergen en Grenswachters. Ondanks snode plannen als verdedigende middenvelder in de as van Borgvliet koos ook hij voor METO. “Geert en Dennis zijn voetbalvrienden van me. Ik besloot hen te volgen. METO heeft een jonge ploeg en zie het daarom als een nieuwe uitdaging”, vertelt veiligheidskundige Patrick van Roosendaal.

De keuze zal wellicht in Putte enigszins gevoelig liggen. Als wederhelft van een heus Grenswachters-bolwerk zal hij zich onherroepelijk moeten verantwoorden. Patrick van Roosendaal lachend: ”Klopt, klopt. Vooral oma Marie-Louise is een fervent supporter. Dat zal niet makkelijk worden. Zij leeft samen met een oud speler van METO?! Dat meen je niet? Och dat maakt de zaak dan toch net iets makkelijker!”


Vertrouwen

Vivoo onderging vooralsnog rustige transferperiode. Eigen zoon Finn Verhoeven besloot na enkele jaren METO op het oude nest terug te keren. Verder is middenvelder en kersvers vader Ronny Bolders (27) herstellende van een operatie die hem in de voorbije seizoenen parten speelde. De tot elftalleider gepromoveerde middenvelder hoopt bij aanvang van het nieuwe seizoen zijn rentree op de velden te maken. Keeper Joram Adriaanse zien we definitief niet terug tussen de Huijbergse palen. Onder voormalig trainer Rudo Gommers leek hij van revelatie tot betrouwbare sluitpost uit te groeien.
“Ik kreeg het vertrouwen van de trainer en stond twee leerzame seizoenen op doel. Na de wisseling van de wacht gaf nieuwe trainer Andy Wierikx de voorkeur aan Robert Samek. Ik ben echter nog te ambitieus en kijk daarom verder dan Vivoo. Vorig seizoen had ik al eens een oriënterend gesprekje met Grenswachters, waaraan ik een goed gevoel had overgehouden. De overstap naar Putte was voor mij nu makkelijk. Inmiddels trainde ik al enkele malen en van spijt van mijn transfer in geen sprake, integendeel!”, aldus Joram Adriaanse (20).

De keeper is niet de enige nieuwkomer aan het Putse front. Ambtshalve en amoureus was fysiotherapeut Patrick van Veen al in de contreien. Ook sportief heeft de Rotterdammer en speler van RKSV Aeolus in Grenswachters een nieuwe horizon. De Puttenaren gaan echter verder zonder Corné Grinwis. De oud-speler vertolkte de voorbije seizoenen de rol van elftalleider en rechterhand van diverse trainers doch vanwege werkzaamheden in Duitsland is dit niet langer mogelijk.


Revalidatie

In Woensdrecht houdt men zich vooralsnog rustig op de transfermarkt en gaat WVV'67 nog nadrukkelijker de eigen jeugd inpassen. "Rico Huijgens neemt de rol van stand-in goalie Arnold de Bekker over. Daarnaast komt Sam Langenberg van de JO19 over, het elftal waar vanuit Kas van Zantvliet, Niels Adriaansen, Kieran Pijnen en Rick Overbeeke om toerbeurt aansluiten. Mogelijk dat er voor 15 juni nog een of twee spelers bijkomen. Budget? Dat gaat helemaal naar de technische staf!”, lacht Gerard Lazarom. Verder blijft het afwachten of Martijn de Nijs (22) op tijd fit zal zijn. De vleugelverdediger liep tijdens een training twee breukjes in de nek op en is revaliderende.

Ook ODIO-verdediger Sander Kerstens (27) is op de weg terug nadat hij in de eerste wedstrijd van het seizoen uitviel en niet veel later vanwege verbrijzeld kraakbeen in de rechterknie werd geopereerd. Veel kracht- en stabilisatieoefeningen moeten hem weer fit krijgen. De prognose voor Peter van Aert (25) is somberder. "Paar weken terug bleef tijdens een training zijn voet staan doch zijn knie draaide door, met een gescheurde kruisband tot gevolg. Een aderlating voor een toch al niet te brede selectie”, besluit trainer Peter van Oirschot.

Ook derde roodwitblauw contract voor Dennis Wilting.
Joram Adriaanse op zoek naar voetbalgeluk bij Grenswachters.
Adieu voor Corné Grinwis.