Opening priklocatie GGD West-Brabant in Roosendaal. (Foto: Jeroen van Eijndhoven).
Opening priklocatie GGD West-Brabant in Roosendaal. (Foto: Jeroen van Eijndhoven). Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt

Meer prikcapaciteit in regio

REGIO - GGD West-Brabant voert in snel tempo de prikcapaciteit voor de coronavaccinatie op. Medio juni kunnen er 81.000 prikken per week worden gezet in onze regio. Met de opening van de vaccinatielocatie in Roosendaal aan de Tussenriemer is afgelopen week een belangrijke laatste stap om voldoende priklocaties operationeel te hebben.

Alle GGD-en in Nederland schalen momenteel zeer fors op, zo ook GGD West-Brabant. Vanaf nu worden hier 5.000 vaccinaties per week gezet. en bij openingstijden verruimen is 8.500 prikken per week haalbaar. “Deze locatie stond al langer helemaal klaar en we zijn dan ook blij dat we hier kunnen gaan vaccineren. De capaciteit van deze locatie levert een belangrijke bijdrage aan onze regionale doelstelling”, aldus GGD MT-lid Mark van Beers.

GGD West-Brabant merkt dat de testvraag momenteel flink afneemt. Het is prettig om de test- en vaccinatielocatie op één plek te hebben; het personeel van de testlocatie kan eventueel ook ingezet worden op de vaccinatielocatie.

Ander voordeel van deze locatie is dat het voorziet in een behoefte van de inwoners van Roosendaal en omgeving. Tot op heden moesten inwoners van deze gemeente wat verder weg voor een vaccinatie.