Afbeelding
Foto: Piet Brocatus

TTC de Liefhebbers weer op pad

HALSTEREN/LEPELSTRAAT - Na een gedwongen lockdown was het dan zondag 23 mei 2021 eindelijk zover dat de leden van TTC de Liefhebbers weer de fiets op stapten om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Dit fietsseizoen loopt als er geen gekke gebeurtenissen voordoen door tot medio oktober.

In café Tivoli heeft TTC de Liefhebbers ruim 40 jaar geleden het levenslicht mogen aanschouwen en Tivoli is sinds vorig jaar weer het clublokaal van de Liefhebbers. In principe wordt iedere zondag gestart om 09.00 uur op het plein bij de Huiskamer van Halsteren waarna beide afdelingen (Trimmers en Recreanten) aan hun tocht beginnen. De eerste keer was het geen groot aantal kilometers (recreanten 25 kilometer en de trimmers 60 kilometer) en naar verwachting was men om 11.00 uur terug in Halsteren.

Elke zondagmorgen wordt een andere tocht gereden en tevens zal langzaam de te fietsen afstand groter worden. Mocht U ook interesse hebben om te gaan fietsen, dan kan dat vooralsnog alleen bij de trimmers die op racefietsen rijden. De afstand die zij afleggen ligt tussen de 60 en 80 kilometer. De recreanten - waar thans een ledenstop geldt - rijden op een gewone fiets of op een fiets met ondersteuning. Zij rijden een afstand van tussen de 30 en 50 kilometer. Normaliter wordt er altijd een koffiestop gehouden. De tourcommissie gaat bekijken of dat nu ook mogelijk is want door corona zijn de mogelijkheden beperkt. De liefhebbers zullen een buitenterras moeten vinden waar ze de coronamaatregelen kunnen navolgen, onder meer 1,5 meter afstand en slechts met 2 personen aan een tafeltje. Lukt het niet om zo'n locatie te vinden dan zal men genoodzaakt zijn om bij thuiskomst zelf voor de koffie te zorgen.

Een ander belangrijk punt is dat het bestuur van de Liefhebbers besloten heeft dat met ingang van 2021 hun leden verplicht zijn met een helm te rijden. Het bestuur hoopt daarmee de veiligheid te bevorderen.

Voor inlichtingen kan men terecht bij secretaris Richard Kuijlen, e-mail: ttcdeliefhebbers@gmail.com of telefoon 0164-683915, of op elke zondag iets voor 09.00 uur op het plein nabij de Huiskamer van Halsteren. Dorpsstraat te Halsteren. Bezoek ook eens de website van de vereniging: www.ttcdeliefhebbers.nl waarop veel informatie te vinden is. Verspreid over het resterend deel van het jaar vinden er diverse activiteiten plaats die nog nader ingevuld moeten worden. Vast staat wel de sluitingstocht met feestmiddag in oktober..