Afbeelding
Foto: Dennis van Loenhout

Reinigingswereld in de race voor Smart Award

HOOGERHEIDE – Ondernemer Toon Hopmans houdt van oplossingen, zeker als die ertoe leiden dat hij voor zijn klanten een reinigingsprobleem kan oplossen. Die mentaliteit, gecombineerd met innovatieve oplossingen en technisch inzicht, bracht hem een nominatie voor de Smart Award van StartToGrow.

“Ineens kreeg ik een telefoontje, dat ik genomineerd was voor een award”, zegt ondernemer Toon Hopmans, nog steeds een beetje verbaasd. “Dat had ik niet verwacht, maar het is wel heel mooi als je innovatiedrang wordt herkend door een organisatie als StartToGrow. Het zou een mooie boost zijn als we zouden winnen!”

De naam “Reinigingswereld” zegt het al: met zijn bedrijf richt Toon Hopmans zich op reinigingsvraagstukken. Dat doet hij voornamelijk in de tuinbouwwereld, maar ook voor andere uitdagingen is hij niet bang. De nominatie voor de Smart Award kreeg hij vanwege de wijze waarop hij heet water inzet om onkruid te “koken”, zodat het verdwijnt. “Water dat is opgewarmd tot nét beneden het kookpunt spuiten we drukloos over het onkruid. Daardoor put je de plantcellen uit door ze kapot te koken. Deze techniek is relatief eenvoudig toe te passen op heel veel vlakken, en heeft geen nadelen. Voor ondernemers die worstelen met onkruid is het vaak een perfecte oplossing, nu bestrijdingsmiddelen niet meer toegestaan zijn.” Bovendien zet Reinigingswereld zich in om reiniging met droogijs gangbaar te maken, vertelt Toon: “Droogijs is Co2 in vaste vorm, dat we bij een temperatuur van -80 met lucht naar een straalpistool pompen. Door het thermoshockeffect dat het droogijs creëert kun je oppervlakten reinigen zonder residu. Het is een bijzonder effectieve manier van reinigen, die ook weer breed toepasbaar is.”


Uitdaging

Reinigingswereld denkt in oplossingen, dat vindt Toon het mooiste van zijn vak. Hij zegt: “We houden het kostenplaatje altijd in het oog. Wanneer we een machine moeten bouwen om het reinigingsprobleem van een klant te kunnen oplossen, doen we ook een marktonderzoek om te zien of we diezelfde machine kunnen opnemen in onze verhuurvloot. Zo kunnen wij onze investering terugverdienen zonder dat onze klant een grote rekening krijgt. Denken in oplossingen is een mooie uitdaging, die verveelt nooit.” Stemmen op Reinigingswereld kan via https://www.starttogrow.nl/publieks-award
Meer informatie op www.reinigingswereld.nl

Afbeelding