Amy-Lynn Re-Creation
Amy-Lynn Re-Creation

Twirlsters Re-Creation scoren in online wedstrijd


OSSENDRECHT - Afgelopen weken hebben een groot aantal leden van de Ossendrechtse twirlvereniging Re-Creation deelgenomen aan een online wedstrijd. In 'The Battles' namen de deelnemers het solistisch op tegen een andere twirler uit Noord-Brabant. In twee van de drie categorieën was de winnaar een lid van Re-Creation.

In de jeugdcategorie was Miranda Hoeckx de beste van 11 twirlers en in de senior topklasse was Amy-Lynn Hunting de beste van 7 twirlers. Zoals bij alle sporten, liggen ook in de twirlwereld de wedstrijden al ruim een jaar stil. Daarom werd door de Brabantse Bond een online competitie bedacht, waarbij deelnemers een muziekstuk opgestuurd kregen en dit moesten uitwerken en filmen. In iedere ronde namen twee twirlers het tegen elkaar op, waarvan één door ging naar de volgende ronde. Net zo lang tot er twee deelnemers over bleven, die het tegen elkaar opnamen in de finale. Deze finale werd vrijdag 14 mei uitgezonden via YouTube. Hier werd duidelijk dat zowel Miranda als Amy-Lynn aan het langste eind trokken.
Met The Battles deden onder anderen ook Fabienne Bril, Valentina de Grande Sousa, Ilene Heijmans, Laura van Hoof en Michelle Puts mee. Ook zij kwamen een eind, maar vielen helaas in de rondes voor de finale af. Wel werden er door alle leden van Re-Creation geweldig leuke video's ingestuurd. Er werd gedanst in de achtertuin, op straat, op het strand, bij graffitimuren en bij bloemenvelden. Omdat de sporthallen nog gesloten waren, moest er creatief gedacht worden en dit leverde prachtige beelden op. Re-Creation hoopt de komende weken de lessen weer binnen op te kunnen pakken. Dat zou weer voor het eerst zijn sinds december. Zowel de docenten als de leden staan te springen om weer in sporthal De Drieschaar te trainen. Het wisselvallige weer zorgde er de afgelopen tijd namelijk nogal eens voor dat er lessen niet door konden gaan. Nieuwe leden zijn, zowel binnen als buiten, natuurlijk van harte welkom. Ook nu is het mogelijk om drie gratis proeflessen te volgen. Meer informatie op: www.re-creationossendrecht.nl.

Afbeelding