Pepijn Battes in het pand van Hulp in Onderwijs aan de Dorpsstraat in Halsteren.
Pepijn Battes in het pand van Hulp in Onderwijs aan de Dorpsstraat in Halsteren. Foto: Dennis van Loenhout

Huiselijke hulp bij huiswerk helpt

HALSTEREN – Huiswerkbegeleiding is de moeite waard. Hulp in Onderwijs biedt middelbare schoolleerlingen een plek waar ze na schooltijd terecht kunnen om op ontspannen wijze, in een huiselijke sfeer hun huiswerk te maken. Onderwijzer Pepijn Battes is de helpende hand van Hulp in Onderwijs, die zorgt dat elk kind ontspannen thuiskomt met het idee: “Ik ben klaar voor vandaag!”

“Huiswerk kan een flinke belasting zijn”, zegt Pepijn Battes, die al meer dan 15 jaar ervaring heeft in onderwijsland. “Niet alleen voor kinderen, die alles maar op tijd af moeten zien te krijgen, maar ook voor ouders. Die moeten er na een lange werkdag op toezien dat hun kind zijn of haar huiswerk maakt, ze hebben niet op alle vragen een antwoord, en vaak niet de energie om de strijd aan te gaan. Wij nemen ze die zorg graag uit handen. Bij Hulp in Onderwijs maken kinderen in een rustige, ontspannen omgeving hun huiswerk. Bij vragen of planningsproblemen help ik ze uit de brand.”

Vorige week opende Hulp in Onderwijs de deuren van haar pand aan de Dorpsstraat 156 in Halsteren. De inrichting doet in niks denken aan een school: het is er gezellig, er staan fijne stoelen, comfortabele banken en voor de nodige ontspanning zijn er bordspellen en staat er zelfs een Playstation. Wie behoefte heeft aan afzondering en concentratie kan in een apart “klaslokaal” of “kantoor” aan het werk. Meester Pepijn houdt toezicht, zorgt voor coaching, geeft uitleg waar nodig en helpt bij het plannen van het werk. “Het idee achter Hulp in Onderwijs is eenvoudig”, zegt hij, “ik geef al jaren les op de Dobbelsteen in Hoogerheide, en geef ook bijles op ’t Ravelijn in Steenbergen. Ik heb gemerkt dat kinderen na schooltijd vaak alleen thuis zijn, zonder toezicht en zonder hulp om op terug te vallen. Dat toezicht en die hulp bied ik via Hulp in Onderwijs aan, met mijn ervaring in het onderwijs als steuntje in de rug.”


Drijfveer

Hulp in Onderwijs is er voor alle kinderen van alle leeftijden. Voor de zomervakantie start Battes een cursus “Veilig naar het VO” voor basisschoolleerlingen die zich willen voorbereiden op het voortgezet onderwijs, en hij wil zich ook focussen op rekenboosters, om kinderen met rekenproblemen te kunnen helpen. “Ik heb veel mooie plannen”, zegt Battes, “het verschil kunnen maken voor kinderen is de mooiste drijfveer die er is.”
Zie ook pagina 10.