Afbeelding
Foto:

Parochie de Bron

LET OP: in verband met de coronamaatregelen is het parochiekantoor te Hoogerheide voor het publiek gesloten. We zijn altijd telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0164-612521 (buiten kantoortijd wordt u doorgeschakeld). Er is een mondkapje verplicht bij binnenkomst en bij het verlaten van de kerk, u dient u handen te ontsmetten bij binnenkomst en er is geen samenzang mogelijk.

Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte.

Parochiecentrum voor Hoogerheide en Woensdrecht: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521, locatiehoogerheide@kpnmail.nl. De kosten voor intenties bedragen € 11,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411. Telefonische bereikbaarheid parochie in geval van ziekte of overlijden: Wilt u een afspraak maken voor een ziekenbezoek of voor het ontvangen van de ziekencommunie, de ziekenzegen of het sacrament van de ziekenzalving, bel dan tel.nr.0615656260. Wilt u een overlijden melden of afspraken maken voor de uitvaartdienst in de kerk of een kerkelijk afscheid in het crematorium, bel dan tel.nr.0615656260 of mail naar uitvaart@samenkerk.nl.

Voor het aanmelden van een doop en opgeven van intenties in de parochie De Bron via de website: www.samenkerk.nl.
Intenties voor onlangs overleden parochianen: In Hoogerheide: Louis Bril en Mieke Bril-Wils; Alphons Koolen e.v. Aartje Stigter; Ad Schouw e.v. Hilda Raymakers. In Putte: Fons Guns w.v. Maria van der Kloot. In Ossendrecht: Fonne Jansen w.v. Maria Jansen.

Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide


Zondag 30 mei om 09.00 uur: Eucharistieviering; Koster: Ludo/Kees; Lectrice: Marie-Louise van Hooydonk; Muzikale verzorging: geen. Intenties: voor alle zieken en overleden parochianen. Mededelingen: vrijdag 4 juni, 1e vrijdag v.d. maand om 09.30 uur woord- en communieviering, zondag 6 juni om 09.00 uur woord- en communieviering.


Sint Dionysiuskerk te Putte

        

Inleveren misintenties in Putte op het postadres: Antwerpsestraat 35, 4645 BB Putte. T: 0164-602491, E: locatieputte@kpnmail.nl of via de website www.samenkerk.nl. Mededelingen: zaterdag 29 mei is er geen viering, zaterdag 5 juni om 17.00 uur: woord- en communieviering.

Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen


Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen, of via de website www.samenkerk.nl. Mededelingen: zaterdag 29 mei en 5 juni is er geen viering, zaterdag 12 juni om 17.00 uur: eucharistieviering.

Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht


Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht. Openingstijd: donderdagochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur.

Zondag 30 mei om 11.00 uur: woord- en communieviering; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar; Koster: Loes Hommel; Lector: Emile v.d. Eijnden; Misdienaar: Dominic Klumpers; Muzikale verzorging: geen. Intenties: Frans Timmermans e.v. Jenny v. Oevelen; o.o. van der Sande-Sebrechts. Mededelingen: zondag 6 juni is er geen viering, zondag 13 juni om 11.00 uur: woord- en communieviering.

Protestantse kerkgemeente Woensdrecht


Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Tel. ds. W. Lolkema 0164 - 314466 en 06 -17246410. Website, www.pkgw.nl.

Elke week op woensdag Open Kerk, van 14.00 tot 16.00 uur. Zondag 30 mei 9.45 uur: Ds. W. Lolkema, Woensdrecht.


Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren


Sint Christoffel Parochie, Secretariaat H. Quirinuskerk, Halsteren, Lindenlaantje 13, 4661 JK Halsteren, tel: 0164-682310. E-mail: quirinuskerk@sint-christoffel.nl..

Zondag: 30 mei 09.30 uur: Eucharistieviering, Voorganger: pastor Sebastian Chazhoor. Overleden: Jos van de Watering; Philo Johnson – zus van pastor Sebastian; Trees van Snek-van Tilburg; Richard Akkermans. Misintenties: Overleden ouders Willy en Corrie Verswijveren-van Loon; Alle overleden leden van de KBO. Donderdag 3 juni 9.00 uur: Eucharistieviering. Gelieve voor de dienst te reserveren 682310. ubZolang het “coronatijdperk” duurt zal iedere zondagmorgen om 9.30 uur een live-stream-uitzending vanuit onze kerk verzorgd worden. Ga naar https://www.sint-christoffel.nl. De H.Quirinuskerk is nog op 30 mei geopend van 13.30 tot 15.00 uur om bij Maria te bidden.

Pastoraal woord

Een beetje vreemde tijd zo tussen Hemelvaartsdag en Pinksteren. Voor de leerlingen van Jezus is het een terugblikken op een tijd die was en voor altijd anders zal zijn en een wachten op een tijd die komen gaat. In de H. Gummaruskerk in Steenbergen werd dit op een prachtige manier uitgebeeld in een bloemstuk. De basis van het bloemstuk werd gevormd door twaalf takken. Zij beelden de twaalf leerlingen uit. Ze waren in een cirkel gegroepeerd en werden bijeengehouden door een stevig touw. Wat opviel: de twaalf takken stonden niet rechtop, maar bogen een heel klein beetje naar rechts. Alsof de takken alvast door de wind van Pinksteren werden aangeraakt. Bovenop de takken ruste een wolk van witte bloemen. En daarbovenuit stak een paarse bloem die naar de hemel wees. Of was het Jezus zelf?

In de tijd voor Hemelvaart hebben de leerlingen van Jezus nog een laatste keer mogen ervaren hoe het is om dichtbij hun Heer te zijn. ‘Nog even’, zei Hij, ‘zal Ik bij jullie zijn.’ ‘Daarna ga Ik voorgoed naar mijn Vader, maar Ik laat jullie niet alleen. Ik stuur jullie een Helper, de heilige Geest.’ Hij zal zich in wind en vuur aan jullie tonen.

In het verhaal van Hemelvaart wordt de grens tussen hemel en aarde opnieuw vastgesteld. De leerlingen hebben hier hun taak. Hier moeten ze kwade geesten, het gehakketak van mensen en ongeloof bestrijden. Hier moeten ze kloven tussen volkeren overbruggen, zieken troosten en vrede en vreugde brengen. Wie in onze tijd goed om zich heen kijkt, ziet dat de wereld alle hulp goed kan gebruiken. Dat wij net zoals die leerlingen geraakt mogen worden door de wind en het vuur van Pinksteren en vrede- en vreugdebrengers mogen zijn.

Lenie Robijn

Pastoraal werkster Sint Annaparochie en Sint Christoffelparochie


Christoffelparochie Antonius van Padua Lepelstraat


Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164-682525.

Ons gebed wordt gevraagd voor: Philo Johnson, zus van Pastor Sebastian. Zaterdag 29 mei 19.00 uur: Eucharistieviering; in deze viering gedenken wij: Pastoor Blaauwhof; Peet van Akkeren w.v. Mariëtte van Akkeren-Jacobs; Voorganger: Past. S. Chazhoor, lector: M. de Ruiter; zang: Enkele leden van het Antoniuskoor. Dinsdag 1 juni 14.30 uur: Dienst van W.G.C.; 8-ste middag van de Noveen. Voorganger: Past. L. Robijn. Dinsdag 1 juni 19.00 uur: Eucharistieviering; 8-ste avond van de Noveen. In deze viering gedenken wij: Sjan Foppele-Bakx; Jaantje de Booij; o.o. Marinus Ooms en Cornelia Ooms-Heijnen; Voorganger: Past. H. van Geel en Past. H. de Kort, lector: A. Blom; Koor: enkele leden van het koor Samen Sterk. Mededelingen: Ook is iedere dinsdag vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur onze kerk open voor een stil gebed en om in alle rust een kaarsje aan te steken. Voor iedere dienst gelieve u zich aan te melden bij H. Wouts, tel.: 0164-682575.

Sint Martinuskerk Halsteren


Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren.

Zondag 30 mei 10.30 uur: Geen dienst in de Sint Martinuskerk; vier kerkendienst op het terrein van Vrederust.

Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom


Emmauskerk, Korenberg 90 in Noordgeest te Bergen op Zoom: Wekelijkse diensten op zondag om 9.30 uur. Zie www.emmauskerk-boz.nl. Om 12.00 uur evangelische dienst GSKI.