Nieuwbouw aan de Wouwseweg in Halsteren vordert.
Nieuwbouw aan de Wouwseweg in Halsteren vordert. Foto: Bep Tielemans

Auvergnepolder hot item in Dorpsraad Halsteren

HALSTEREN - Ontwikkelingen in de Auvergnepolder ten westen van Halsteren houden de gemoederen bezig. Dorpsraad Halsteren heeft onlangs een idee geopperd met de bedoeling discussie op gang te brengen. Op de suggestie om op een spie nabij Sabic bedrijvigheid uit te breiden en een stuk populierenbos te verplaatsen zijn veertien reacties binnengekomen bij het bestuur.

Naar aanleiding van de reacties, waarbij een gespannen sfeer is ontstaan, is het beleggen van een fysieke bijeenkomt gewenst. Naast bedrijvigheid doortrekken op de spie is deze locatie ook in beeld voor een hoogspanningsstation dat TenneT nabij Halsteren/Lepelstraat in buitengebied wil realiseren. Dorpsraad Halsteren wil in overleg met wethouders de mogelijke ontwikkelingen op de agenda zetten.

De werkgroep vanuit Dorpsraad Halsteren die zich bezighoudt met een fietsroute door de Auvergnepolder is uitgenodigd voor een overleg op 27 mei. Waterschap Brabantse Delta wil bijdragen in de kosten maar kan verder niets betekenen. Overigens wordt er bij gemaal de Pals in de polder door het waterschap een visdoorgang gerealiseerd, een positief puntje.


Nieuwbouw

Wat nieuwbouwprojecten in Halsteren betreft, die vorderen in ieder geval aan de Wouwseweg. Zowel op locatie van het voormalige Hemi-terrein als aan het eind van de Wouwseweg nabij de Schansbaan. Op het Zunehaterrein nabij de rotonde Steenbergseweg vinden nog wat saneringsactiviteiten plaats. Naast de Lidl is een bedrijfsverzamelgebouw gepland en over de gewenste bouw van starterswoningen in die nabije omgeving is nog geen duidelijkheid. Dorpsraad Halsteren houdt de vinger aan de pols.