Besluiten van het college van b en w


GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Burgemeester en wethouders hebben in de vergadering van 4 mei onder meer als volgt besloten:

Jaarstukken 2020
Het college heeft de jaarstukken over 2020, bestaande uit het jaarverslag, de jaarrekening en het bijlagenboek, vastgesteld. 2020 eindigt met een nadelig saldo van € 597.000,-. Dat geld wordt onttrokken uit de Algemene Reserve. Aanvankelijk werd in 2020 gerekend met een tekort van € 9,2 miljoen euro. Er wordt aan de gemeenteraad voorgesteld om ruim € 2,4 miljoen over te hevelen naar 2021.

Herverdeling portefeuilles        

Het college heeft besloten om een aantal delen in de portefeuilles van de wethouders te herschikken. Dat gebeurt om ervoor te zorgen dat er voldoende aandacht is voor het uitvoeren van het plan van aanpak voor het vernieuwen en verbeteren van de organisatie. Daarom zal wethouder Mignon van der Zwan onderdelen uit haar portefeuille overdragen aan wethouder Barry Jacobs.

Betalingsregeling kermisexploitanten

Het college heeft besloten om een verruimde betalingsregeling van de erfpacht voor kermisexploitanten voor het jaar 2021 vast te stellen. Dit naar aanleiding van het feit dat de kermisbranche hard is getroffen door de Corona-crisis.

Jaarafsluiting grondexploitaties 2020

Het college heeft het Verslag Bouwgrondexploitaties 2020 behandeld waarbij het positieve resultaat € 4.597.000 bedraagt en aan de algemene reserve wordt toegevoegd.

Dit document wordt aan de gemeenteraad ter vaststelling aangeboden.